Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ Ο.Μ.Ε.


 
Θέμα: Χορήγηση εγγράφων που αιτιολογούν τη μη πλήρη εφαρμογή της κλαδικής ΣΣΕ της Ο.Μ.Ε.


     Μετά την πληρωμή των εργαζομένων για τον μήνα Μάρτιο διαπιστώσαμε τις παρακάτω  παρατυπίες για τις οποίες ζητάμε την διευκρίνιση και το  σκεπτικό με το οποίο έγιναν:

1.     Για ποιο λόγο δεν πληρώθηκαν σύμφωνα με την ΣΣΕ της ΟΜΕ οι εργαζόμενοι που εργάζονται στο συνεργείο βαρέων οχημάτων;
2.     Για ποιο λόγο δεν πληρώθηκαν σύμφωνα με την ΣΣΕ της ΟΜΕ οι εργαζόμενοι που εργάζονται στους ΑΗΣ;
3.     Για ποιο λόγο δεν συμπεριλήφθηκαν όλα τα ένσημα των εργαζομένων μέχρι την 14/02/2012 για τον υπολογισμό του επιδόματος πολυετούς υπηρεσίας  και αντ αυτού ζητάτε από τους εργαζόμενους να σας προσκομίσουν βεβαιώσεις εργοδότη ότι εργάζονταν σε αντίστοιχη ειδικότητα για να προσμετρήσουν τα ένσημα τους;
4.     Για ποιο λόγο τα μέλη του σωματείου ενέργειας δεν έχουν πληρωθεί τα αναδρομικά  από τις 24 Ιανουαρίου (μαζί και οι εργαζόμενοι μελή που τελείωσαν τη σύμβαση τους στις 6 Φεβρουαρίου)  όπως και  οι υπόλοιποι εργαζόμενοι από τις 20 Φεβρουαρίου ;


         Μετά τη πληροφόρηση που είχαμε από την ΟΜΕ κατά τη τελευταία συνάντηση της με τον  Γενικό Διευθυντή Ανθρωπίνων Πόρων & Οργάνωσης ΔΕΗ  Κο Δαμάσχο και δεδομένου ότι δεν έχουμε γραπτή απάντηση ακόμα στο ερώτημα που σας καταθέσαμε την 1η Φεβρουαρίου με αριθμό πρωτοκόλλου 4079 παρακαλούμε εκτός της γραπτής απάντησης να μας χορηγήσετε αντίγραφο και της γνωμοδότησης προκειμένου να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα για τις θέσεις της Εταιρείας και γενικότερα Το  σωματείο ενέργειας Σ.Ε.Ε.Ν.Π. μέλος της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ  παραθέτει τον πίνακα αποδοχών των μέχρι στιγμής ειδικοτήτων που έχουν πληρωθεί από την Λιγνιτική Μεγαλόπολης. Οποιαδήποτε διαφορά διαπιστώσει κάποιος εργαζόμενος με την πληρωμή του να επικοινωνήσει με το σωματείο.



                        

 
ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ
·        Η σύγκριση του πίνακα αποδοχών με τα εξοφλητικά γίνεται με βάση αυτό που γράφει το εξοφλητικό σαν μισθό  ή ημερομίσθιο (αναλόγως την ειδικότητα).

·        Στις τριετίες προσμετρούνται ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ που έχουν οι εργαζόμενοι μέχρι την 14/02/2012 και όχι τα ένσημα μόνο της ειδικότητας όπως ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ισχυρίζεται η λιγνιτικη. Η κάθε τριετία είναι 900 ένσημα π.χ. εργαζόμενος με ΣΥΝΟΛΟ  ενσήμων 3400 την 14/02/2012 πρέπει να παίρνει μισθό ή ημερομίσθιο που αντιστοιχεί στις τρείς τριετίες κ.ο.κ.

·        Το επίδομα γάμου το δικαιούνται και οι διαζευγμένοι .

              Για τη μη πληρωμή των εργαζομένων σε ΣΒΟ-ΑΗΣ, τη μη πληρωμή των τριετιών, επιδόματος γάμου και των αναδρομικών από τις 24 Γενάρη, το σωματείο έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεργασία με την ομοσπονδία για τη συνδικαλιστική επίλυση των πληρωμών. Η ΔΕΗ είναι αρνητική σε οποιαδήποτε διευκρίνηση και κάνει τον Κινέζο στα ερωτήματα μας πετώντας μάλιστα το μπαλάκι στη λιγνιτική ότι δηλαδή έκανε και η λιγνιτική, με λίγα λόγια αποδέχονται την παρανομία τους με την ένοχη σιωπή τους.

           Μετά από αυτή την εξέλιξη και με κύρια την στάση του ΣΜΕ στη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας 2019- 2021 η ομοσπονδία έχει καλέσει όλα τα σωματεία του κλάδου στην Αθήνα σε σύσκεψη την Παρασκευή 17 Μαΐου. Αν υπάρχει κάποιο μέλος που ενδιαφέρεται να παραβρεθεί  παρακαλείται να επικοινωνήσει με το σωματείο.

   Παραθέτουμε την ανακοίνωση της ομοσπονδίας όπως και τα ερωτήματα του σωματείου προς τη Λιγνιτικη και την ΔΕΗ για την μη

νόμιμη πληρωμή των εργαζομένων στη Λιγνιτική.


Αρχειοθήκη ιστολογίου