Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Μ. Παναγιωτάκης: Κάτω τα χέρια από τη ΔΕΗ

«Κάτω τα χέρια από τη ΔΕΗ», είναι το μήνυμα που στέλνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Μανώλης Παναγιωτάκης, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με τις οποίες εξηγεί επίσης τη στρατηγική για επιστροφή της επιχείρησης στην κερδοφορία. «Η ΔΕΗ», τονίζει, «είναι εθνικό κεφάλαιο το οποίο δεν ανήκει ούτε σε κόμματα ούτε σε κυβερνήσεις. Όλοι οφείλουν να την αντιμετωπίζουν υποστηρικτικά έστω και με κριτικές παρατηρήσεις. Η καταστροφολογία είναι εθνικά επιζήμια. Όχι μόνο για τη ΔΕΗ».
Επίσης, ο επικεφαλής της ΔΕΗ προσθέτει: «Εμείς εργαζόμαστε και πιστεύω ότι εφέτος θα αντιστρέψουμε την κατάσταση και θα πάμε σε κέρδη. Όχι μόνο λειτουργικά κέρδη τα οποία θα αυξηθούν. Υπάρχουν συγκεκριμένες ρυθμίσεις με τις οποίες θα απαλλαγούμε από κάποιες
επιβαρύνσεις, όπως, για παράδειγμα, είναι η επιβάρυνση για την κάλυψη των ελλειμμάτων του ειδικού λογαριασμού για τις ανανεώσιμες πηγές. Πιστεύω ότι θα μειωθούν τα ΝΟΜΕ (δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ), θα έχουμε τα έσοδα από την αποεπένδυση (των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας). Όλα αυτά πιστεύω ότι θα διαμορφώσουν ένα θετικό οικονομικό αποτέλεσμα».
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αρχειοθήκη ιστολογίου