Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Α. ΚΑΡΡΑΣ: "Χωρίς ομοψυχία και συλλογική προσπάθεια, από τον πρώτο ως τον τελευταίο, δεν μπορεί να επιτευχθεί καμία νίκη"

Οι συνάδελφοι συμμετείχαν μαζικά  στις κάλπες αξιοποιώντας ένα δικαίωμα που έχει κατακτηθεί με αγώνες από τους ίδιους τους εργαζόμενους και παράλληλα έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα για την προάσπιση του θεσμού των εκπροσώπων των εργαζομένων .
Το αποτέλεσμα των εκλογών ανέδειξε για μια ακόμη φορά τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΔΑΚΕ), πρώτη δύναμη στον ΔΕΔΔΗΕ και στον ΑΔΜΗΕ και δεύτερη δύναμη στη ΔΕΗ, εκλέγοντας τρείς από τους τέσσερις συνολικά εκπροσώπους στα Διοικητικά Συμβούλια των εταιρειών.
Η εμπιστοσύνη που έδειξαν οι εργαζόμενοι του Ομίλου ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ στην παράταξή μας , μέσα από τις εκλογές των κοινωνικοποιήσεων, αποδεικνύει την αξιοπιστία, τη συνέπεια, το ρεαλισμό και το σεβασμό που εμπνέουμε προς αυτούς. Ταυτόχρονα αυξάνουν και τις ευθύνες μας απέναντί τους, στα προβλήματά  και τις ανησυχίες που συνεχίζουν να υπάρχουν.

Ως επικεφαλής της παράταξής μας, θέλω να ευχαριστήσω  όλους τους συναδέλφους που προσήλθαν στην κάλπη, από όπου κι αν προέρχονται, τον απλό υπάλληλο που αγωνίσθηκε ανιδιοτελώς, το συνάδελφο που αγωνιά για το εργασιακό του μέλλον και της επιχείρησής του. Όλοι προσήλθαν μαζικά και συλλογικά στην κάλπη για να επιλέξουν την παράταξη και τα πρόσωπα που θα τους εκπροσωπήσουν στα Διοικητικά Συμβούλια τα επόμενα τρία χρόνια.
Επίσης, να ευχαριστήσω και όλες τις παρατάξεις για τον αγώνα που δώσανε, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ώστε να διεκπεραιωθεί με τον καλύτερο τρόπο η εκλογική διαδικασία.
Κυρίως, να ευχαριστήσω  τους εκατοντάδες συναδέλφους που ήσαν υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ και έδωσαν έναν καθαρό και έντιμο αγώνα, από όποιο μετερίζι κι αν βρισκόταν ο καθένας από αυτούς. Ευχαριστούμε κι όλα τα μέλη των τοπικών Εφορευτικών Επιτροπών για την προσφορά τους. Τους αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια.
Αποδεικνύεται, ότι χωρίς ομοψυχία και συλλογική προσπάθεια, από τον πρώτο ως τον τελευταίο, δεν μπορεί να επιτευχθεί καμία νίκη, γιατί κανένας μόνος του δεν μπορεί να επιφέρει το νικηφόρο αποτέλεσμα.
Οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ  ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΔΑΚΕ)  που θα εκλεγούν στα Διοικητικά Συμβούλια των εταιρειών θα είναι αντάξιοι των προσδοκιών των εργαζομένων. Και οφείλουν να εκφράζουν τις αποφάσεις της ΓΕΝΟΠ και των πρωτοβάθμιων Σωματείων – μελών της καθώς και τις θέσεις της παράταξης που τους ανέδειξε,  με οποιοδήποτε κόστος.
Οι εκλογές τελείωσαν, τα προβλήματα όμως μένουν,  ο Όμιλος ΔΕΗ καταρρέει και βρίσκεται  στο στόχο των ιδιωτικών συμφερόντων, όπως και ο ΑΔΜΗΕ.
Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους και συντεταγμένους, σε πνεύμα ομοψυχίας και αγωνιστικότητας ώστε να αντικρούσουμε όσους προσπαθήσουν να θίξουν τα εργασιακά μας συμφέροντα και τα συμφέροντα της Επιχείρησης, από όπου κι αν προέρχονται.
Δεσμευόμαστε να διαφυλάξουμε την βιωσιμότητα των Επιχειρήσεων, τις θέσεις εργασίας, τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων που εκπροσωπούμε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου