Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Στην Πτολεμαΐδα 5 στα τέλη της εβδομάδας ο Τσίπρας - Καραλευθέρης: Δεν έχεις δουλειά εδώ χωρίς τα ΑΔΙ

Γιάννα Παπαδημητρίου
Νέα επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στην Κοζάνη επίκειται προς τα τέλη της εβδομάδας, σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες εστιάζουν στην πιθανή επίσκεψή του στην υπό κατασκευή νέα μονάδα Πτολεμαΐδα 5.
Ως πιθανότερη ημερομηνία άφιξης του κ. Τσίπρα στην Πτολεμαΐδα προσδιορίζεται το ερχόμενο Σάββατο 18 Μαΐου, χωρίς πάντως η ημερομηνία να έχει ακόμα φιξαριστεί.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Πασσαλίδη στο e-ptolemeos.gr, «το όλο πρόγραμμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού είναι αυτή τη στιγμή υπό διαμόρφωση».
Η επίσκεψη στην Πτολεμαΐδα 5 φαίνεται να συγκεντρώνει ισχυρές πιθανότητες να ενταχθεί στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού, καθώς, όπως σημειώνει ο κ. Πασσαλίδης, «πρόκειται για την μεγαλύτερη επένδυση που γίνεται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας».

Με το μέτωπο της αποεπένδυσης να παραμένει ανοιχτό και τις εξελίξεις γύρω από τη ΔΕΗ να αποτελούν ένα επιπρόσθετο πρόβλημα για την κυβέρνηση, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, αρκετοί αναμένουν αν ο πρωθυπουργός θα έχει να ανακοινώσει κάτι σχετικό με τα ανοιχτά μέτωπα της ΔΕΗ, σε μια προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα.
Με χαρακτηριστικό τρόπο αντέδρασε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΔΕΗ στο ΔΣ της επιχείρησης κ. Παντελής Καραλευθέρης, στην είδηση για την ενδεχόμενη επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στην υπό κατασκευή νέα μονάδα της ΔΕΗ Πτολεμαΐδα 5.
Με ανάρτησή του στο facebook, ο κ. Καραλευθέρης εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού, αλλά και όσων αντιτάχθηκαν κατά καιρούς στην κατασκευή της νέας μονάδας.
Στο επίκεντρο των αιχμηρών σχολίων του κ. Καραλευθέρη βρέθηκε το ζήτημα των ΑΔΙ για τη νέα μονάδα, ενώ οξύς ήταν και ο τόνος του σε σχέση με τις εναλλακτικές αναπτυξιακές προτεραιότητες που υποτιμούν τη σημασία του λιγνίτη για την περιοχή και το ενεργειακό σύστημα της χώρας.
Αναλυτικά, η ανάρτηση του κ. Καραλευθέρη έχει ως εξής:


https://energypress.gr/news/stin-ptolemaida-5-sta-teli-tis-evdomadas-o-tsipras-karaleytheris-den-eheis-doyleia-edo-horis-ta

Αρχειοθήκη ιστολογίου