Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

24ώρη απεργία σήμερα στην ΔΕΗΑΝ - Την συμπαράστασή του εκφράζει ο Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Ομίλου ΔΕΗ


Ο Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Ομίλου ΔΕΗ συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων για τη μετακίνησή τους στη ΔΕΗ ΑΕ, την ένταξή τους στο τακτικό προσωπικό και την αξιοποίηση τους στις δραστηριότητες ΑΠΕ που ανέπτυξε πρόσφατα η μητρική εταιρεία «ερήμην τους».
Η «ερμαφρόδιτη» κατάσταση, η μητρική εταιρεία ΔΕΗ να εξαγγέλλει και να υλοποιεί ανάπτυξη ΑΠΕ με αντικείμενα και δραστηριότητες που άπτονται «ανταγωνιστικά» των αντικειμένων και των δραστηριοτήτων της θυγατρικής ΔΕΗΑΝ χωρίς το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό των ΑΠΕ εγκυμονεί σοβαρούς νέους κινδύνους για τον Όμιλο ΔΕΗ.
Η προηγούμενη εκτίμηση ενισχύεται με τον αποκλεισμό του έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού της ΔΕΗΑΝ από τις συνεχείς τρέχουσες προκηρύξεις των θέσεων ευθύνης στη μητρική ΔΕΗ της νεοσύστατης Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης στα αντικείμενα των ΑΠΕ, όταν σε αρκετές από αυτές έχουν δυνατότητα συμμετοχής ακόμη και συνάδελφοι ανοιχτού Πανεπιστημίου
θεωρητικής κατεύθυνσης της μητρικής.
Επιπλέον παρουσιάζονται καθημερινά και νέα φαινόμενα της πρόχειρης αντιμετώπισης ενός πολύ σοβαρού εξαγγελθέντος εγχειρήματος που θα έχει αντίκτυπο ακόμη και στη μελλοντική βιωσιμότητα της μητρικής, όπως να αναλαμβάνει «σήμερα’ διευθυντικά καθήκοντα στη μητρική, μέχρι «χθές» διευθυντικό στέλεχος της θυγατρικής και το προσωπικό του να παραμένει εγκλωβισμένο στη θυγατρική.
Δυστυχώς οι συναντήσεις με τη Διοίκηση μέχρι χθες δεν τελεσφόρησαν.
Ατυχώς «κατώτερη των περιστάσεων» η κα Αναπληρώτρια Σύμβουλος της ΔΕΗΑΝ ΑΕ κ. Σ. Κοβλακά που σε χθεσινή συνάντηση ατυχώς χαρακτήρισε ως «προβοκατόρικες» και «συντεχνιακές» τις ενέργειες του Σωματείου για τη στήριξη των εργαζομένων στη ΔΕΗΑΝ όπως η παρέμβαση του Προέδρου και του αν. Γεν. Γραμματέα που έγιναν στις 5.4.2019 και περιεγράφηκαν στην εξώδικη πρόσκληση του Σωματείου της 18ης Απριλίου 2019.
Μικρή όαση στα διογκωμένα εργασιακά προβλήματα του προσωπικού, η θετική στάση του εντεταλμένου  Διευθύνοντα Συμβούλου κ. Χ. Χρηστίδη και η κατανόηση του προβλήματος αποκλεισμού του έμπειρου στελεχιακού προσωπικού της θυγατρικής ΔΕΑΗΑΝ από τις προκηρύξεις της μητρικής ΔΕΗ ΑΕ, στη χθεσινή συνάντηση του με τον Πρόεδρο και το Γενικό Γραμματέα.
Ο Σύλλογος Διπλωματούχων  Μηχανικών καταγγέλλει την κωλυσιεργία της Διοίκησης, με διάφορα προσχήματα, για τη μετακίνηση και ένταξη του προσωπικού της θυγατρικής ΔΕΗΑΝ ΑΕ στη μητρική ΔΕΗ ΑΕ,  η οποία οδηγεί τους εργαζόμενους της θυγατρικής εταιρείας στην απαξίωση και τη σταδιακή απομάκρυνση τους από την βαρύνουσα ενασχόληση των ΑΠΕ που αναπτύσσεται ταχύτητα στη μητρική εταιρεία, ως νέο επιχειρηματικό βήμα της, αλλά χωρίς αυτούς.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΗ ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΑΕ
ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΠΜ ΣΤΗ ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 30
    Με εντολή ΔΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου