Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

"Λέμε ΟΧΙ στους αρλεκίνους του Σ/Κ και στους υποτακτικούς των νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων" - ΨΗΦΊΖΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Συμμετέχουμε μαζικά στις εκλογές για τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα Δ.Σ σε ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ

Λέμε ΟΧΙ στους αρλεκίνους του Σ/Κ  και στους υποτακτικούς των νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων.
Λέμε ΝΑΙ στην παράταξη που είναι δίπλα στον εργαζόμενο και στα αιτήματά του.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η ΔΕΗ δεν ΠΤΩΧΕΥΕΙ μόνο από τα αρπαχτικά των ιδιωτικών συμφερόντων και τις μνημονιακές πολιτικές.
ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ  πρωτίστως εξαιτίας ΟΛΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ που «απεργάσθηκαν» τις τελευταίες δύο δεκαετίες κάποιοι «συνάδελφοι». ΟΛΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ υπήρξαν ΔΟΥΡΕΙΟΙ ΙΠΠΟΙ όσων ήθελαν να ξεκοκαλίσουν και να οδηγήσουν στον γκρεμό τη ΔΕΗ.
Κολλητιλίκια και μυστικά «δείπνα» με διοικήσεις και ημέτερους υπουργούς… Πλαστές συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, παρέα με «πρόθυμους». Ανοχή έως και ΥΠΟΠΤΗ συνενοχή στην σαλαμοποίηση και εργολαβοποίηση του Ομίλου.
ΑΥΤΑ είναι τα έργα τους… Με αυτά πορεύονται τα τελευταία 20 χρόνια.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ; Η πάλαι ποτέ κραταιά ΔΕΗ, να έχει τεμαχιστεί στα τρία για να διευκολυνθεί το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ των φιλέτων. Και όλ’ αυτά με την ΔΙΚΗ τους ψήφο.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ έχει αποδείξει διαχρονικά ότι η φωνή της, τόσο στα πρωτοβάθμια σωματεία, τόσο στην Ομοσπονδία ακόμη και στα Δ.Σ. των εταιριών μέσω των εκπροσώπων της, έχει ως σημαία την αγωνιστικότητα, την συνέπεια και την αποτελεσματικότητα.
Η δημοκρατική ευθύνη που έχουμε απέναντι στους εργαζόμενους είναι τεράστια και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ την υπηρετεί πιστά με ειλικρίνεια και ήθος και πάνω από όλα είμαστε η φωνή της αλήθειας της διεκδίκησης και όχι της στείρας ανέξοδης επαναστατικότητας που καταλήγει με μία θέση στον κομματικό μηχανισμό.
Έχοντας εμείς το ηθικό πλεονέκτημα και συνδικαλιστικό ανάστημα σε κάθε είδους πολιτική
Απέναντι μας όλα αυτά τα χρόνια εκτός από τους έντιμους συνδικαλιστικούς μας αντιπάλους έχουμε τους  υποτακτικούς της εξουσίας και τους αρλεκίνους των εκάστοτε διοικήσεων οι οποίοι χρησιμοποιούν κάθε δόλιο μέσο  ώστε να φανούν χρήσιμοι και αρεστοί σε εκείνους που τους υποθάλπουν. Προς το παρόν δεν θα τους ακολουθήσουμε αλλά απλά θα τους υπενθυμίσουμε που έχουν οδηγήσει τον Όμιλο ΔΕΗ (ΔΕΔΔΗΕ και τον ΑΔΜΗΕ.
ΔΕΗ
Η μεγαλύτερη ενεργειακή επιχείρηση των Βαλκανίων και η μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας βρίσκεται πλέον στο χείλος της καταστροφής από τις εγκληματικές παραλείψεις και ευθύνες της απερχόμενης διοίκησης Παναγιωτάκη, αλλά και τις εμμονικές ιδεοληψίες της απερχόμενης σημερινής κυβέρνησης.
Τα τραγικά οικονομικά αποτελέσματα αποδεικνύουν το μέγεθος της αποτυχίας τους αλλά και το πόσο επικίνδυνοι είναι για την πορεία της ΔΕΗ με τις κάκιστες επιλογές τους. Συγκεκριμένα παρέλαβαν μία ΔΕΗ με 2,5 δισ. κεφαλαιοποίηση το 2014 και κέρδη πάνω από 90 εκατ., και τη βούλιαξαν σε χρηματιστηριακή αξία 300 εκατ. και ζημίες ύψους 903 εκατ. ευρώ στη χρήση του 2018. Παράλληλα έκαναν ότι μπορούσαν να απαξιώσουν τον κοινωνικό ρόλο της Επιχείρησης με το περίφημο Κίνημα
«Δεν Πληρώνω» και τη δήθεν φιλολαϊκή πολιτική που ευνοούσε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές που φούσκωσαν πάνω από 3 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα της ΔΕΗ. Επιπρόσθετα η κυβέρνηση Τσίπρα σε ρόλο "Τσε Γκεβαρα" διαλαλούσε ότι δεν ξεπουλά κανένα περιουσιακό κομμάτι του Ομίλου όμως προχώρησε τόσο στην πώληση του ΑΔΜΗΕ όσο και στην πώληση λιγνιτικών Μονάδων
ΔΕΔΔΗΕ
Σε αντίθεση με τους λίγους ΟΛΕΤΗΡΕΣ του συνδικάτου και τους πολλούς που παρέσυραν, οι οποίοι εντελώς ανεύθυνα σήκωσαν το χεράκι τους στον ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ και ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ του Ομίλου, η ΔΑΚΕ δεν σήκωσε κανένα χεράκι. Σήκωσε όμως ΨΗΛΑ την σημαία της αντίστασης στο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ και στον μοιραίο ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ του Ομίλου.
Είναι αυτοί "σύντροφε" Σταθάκη που όψιμα καταγγέλλεις σε τελευταίο δελτίο τύπου του ΥΠΑΝ.
Η ΔΑΚΕ έχει το ηθικό πλεονέκτημα σε όλα τα επίπεδα και αυτό τους δημιουργεί τύψεις και φόβο. Κανένας από εμάς δεν πούλησε τα πιστεύω του για μια καρέκλα. Υπήρξαμε η πιο ριζοσπαστική παράταξη, μπροστάρηδες στους αγώνες κατά του ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ της Επιχείρησης. Με οποιαδήποτε κυβέρνηση. Τα βαφτίσια της ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑΣ σε «κυβερνητικό συνδικαλισμό» είναι πατέντα δική τους.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η κυβέρνησα Τσίπρα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια το ΔΕΔΔΗΕ σε διάλυση. Η ανευθυνότητα, η αδιαφορία και η ανεπάρκεια της διοίκησης Οκταποδά δεν έχει προηγούμενο. Ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ, απαξιώνει συνειδητά με την ανεπάρκεια του, μία κατεξοχήν τεχνική εταιρία.
 - Αδιαφορεί για τις τεράστια έλλειψη τεχνικού προσωπικού με συνέπεια ο κίνδυνος ατυχημάτων από την συνεχόμενη εντατικοποίηση της εργασίας να παραμένει υψηλός. Παράλληλα επιμένει να αδιαφορεί και να  δείχνει ελάχιστη πρόνοια ώστε να σταματήσει η έλλειψη υλικών (καλώδια, στύλοι, μετρητές) που θα έλυναν αρκετά προβλήματα της εργασιακής καθημερινότητας ενώ ούτε μεριμνεί στην βελτίωση των μέσων ατομικής προστασίας.
 - Αδιαφορεί η διοίκηση Οκταποδά για το γεγονός ότι ο στόλος των οχημάτων και των καλαθοφόρων  ειδικά τα 4x4 τ λόγω βλαβών παλαιότητας και χιλιομέτρων, είναι σε άθλια κατάσταση, εκτός της ασύμφορης πλέον συντήρησης τους, ο κίνδυνος πλέον είναι ορατός για σοβαρά ατυχήματα λόγω της ακαταλληλότητάς τους.
- Αδιαφορεί για την ασυδοσία των μεγαλοεργολάβων σε σημείο η "πρώτη φορά αριστερά" που άλλοτε διακήρυττε ότι θα τις περιορίσει έπραξε ακριβώς τα αντίθετα. Άλλωστε η εύνοια και η ανοχή που έδειξε η διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ σε μεγαλοεργολάβους με πρώτο και καλύτερο τον "Τοξότη" (Καλογρίτσας), ο οποίες άφησαν επιξύλου κρεμάμενου με την ανυποληψία και την ασυνέπεια τους απλήρωτους δεκάδες εργαζόμενους των αλλά κυρίως απαξίωσαν με την ανικανότητα τους, το κοινωνικό χαρακτήρα του ΔΕΔΔΗΕ.
Συνέπειες όλων των παραπάνω ήταν:  οι χρόνοι εξυπηρέτησης των πελατών  πολύ μεγάλοι (νέα παροχή , αποκατάσταση βλάβης) καθώς και η
κακή ποιότητα υπηρεσιών από τους μεγαλοεργολάβους (κακοτεχνίες, κλάδεμα, δικτυα μη επαρκώς συντηρημένα).
Έδειξαν ακόμη επιτηδευμένη ανικανότητα  στην εισπραξιμότητα και στην καταπολέμηση των ρευματοκλοπών αφού αντί να στοχεύσουν σε πελάτες με τεράστια χρέη (πολυτελή ξενοδοχεία, ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις) που επιλεκτικά δεν πληρώνουν και θα έφερναν αρκετά έσοδα στην Εταιρία το αριστερό δίδυμο Παναγιωτάκης - Οκταποδάς αναλώθηκε στο κυνηγι των μικρών οικιακών καταναλωτών.
Τέλος προάγγελος κακών οιωνών  είναι και η δημιουργία νέας θυγατρικής στο ΔΕΔΔΗΕ  για τους έξυπνους μετρητές αφού τα σχέδια για  κομματιάσμα και ξεπούλημα του  ΔΕΔΔΗΕ είναι προ των πυλών.

ΑΔΜΗΕ
Συνάδελφισσες, συνάδελφοι

Είμαστε η ΠΑΡΑΤΑΞΗ που πρωταγωνιστεί σε όλους τους αγώνες και τα κοινωνικά ζητήματα. Στις διεργασίες, στα μυστικά δείπνα και στις συναλλαγές πρωταγωνιστούν άλλοι.

Το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ, μέσω του κράτους, σε Στρατηγικό Επενδυτή ή ακόμη και η πλήρη πώλησή του στο 100% συνέβη με την αριστερή νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση και η κινεζοποίηση προχωρά αμείωτα. Οι αριστεροί συνδικαλιστές, οι αγωνιστές της καρέκλας τώρα σωπαίνουν  και οι κραυγές του χθες ξεχάστηκαν σε κάποιο υπουργικό γραφείο του Σταθάκη και του Τσακαλώτου. Πριν μερικά χρόνια φώναζαν για να μην πωληθεί ο ΑΔΜΗΕ στους ιδιώτες τώρα κάνουν τον Πόντιο Πιλάτο.

Η ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ καλεί όλους τους συναδέλφους να δώσουν μαζικό παρών και να ψηφίσουν "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ" στις επερχόμενες εκλογικές διαδικασίες  για εκλογή εκπροσώπων στα Δ.Σ. σε ΔΕΗ. ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ.

ΨΗΦΊΖΟΥΜΕ και ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ
 την  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Λέμε ΟΧΙ στους αρλεκίνους του Σ/Κ  και στους υποτακτικούς των νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων .


Λέμε ΝΑΙ στην παράταξη που είναι δίπλα στον εργαζόμενο και στα αιτήματά του.

Συμμετέχουμε μαζικά στις εκλογές για τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα Δ.Σ σε  ΔΕΗ (εκλογές 14 και 15 Μαΐου), ΔΕΔΔΗΕ (εκλογές 15 Μαΐου,  ΑΔΜΗΕ (εκλογές 16 Μαΐου.)

Αρχειοθήκη ιστολογίου