Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Ο μηνιαίος λογαριασμός της ΔΕΗ και τα οφέλη για τον καταναλωτή

Σε νέα εποχή έχει εισέλθει η σχέση της ΔΕΗ με τους πελάτες της καθώς η εταιρεία παρέχει νέες δυνατότητες και διευκολύνσεις, προκειμένου ο καταναλωτής ρεύματος να έχει καλύτερο έλεγχο των οικονομικών του αλλά και του λογαριασμού του.
Η εισαγωγή του ηλεκτρονικού λογαριασμού για τη μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφέλειας της χώρας, που αποτέλεσε ένα δύσκολο όσο και απαιτητικό εγχείρημα, είναι πλέον πραγματικότητα και οι 7 εκατομμύρια καταναλωτές έχουν πλέον πρόσβαση στη νέα ανανεωμένη και σύγχρονη υπηρεσία e-bill.
Υπηρεσίες που μέχρι σήμερα φάνταζαν ότι βρίσκονται μακριά από την ελληνική πραγματικότητα, είναι διαθέσιμες απλά, γρήγορα και με ευκολία ακόμη και στους λιγότερο εξοικειωμένους με την τεχνολογία καταναλωτές.
Τι είναι όμως ο ηλεκτρονικός λογαριασμός, τι προσφέρει και πως μπορεί ένας πελάτης της ΔΕΗ να επωφεληθεί της υπηρεσίας;

Ο ηλεκτρονικός λογαριασμός είναι η εφαρμογή της ΔΕΗ που ήδη βρίσκεται σε ισχύ, μέσω της οποίας ο πελάτης ενημερώνεται για το ύψος της κατανάλωσής του χωρίς να χρειάζεται να περιμένει τον έντυπο λογαριασμό που αποστέλλεται μέσω ταχυδρομείου. Με τον ηλεκτρονικό λογαριασμό δίνεται η δυνατότητα έκδοσης μηναίων λογαριασμών, ο οποίος προϋποθέτει ότι θα καταργηθεί ο συμβατικός έντυπος λογαριασμός.
Τα πλεονεκτήματα της υπηρεσίας είναι πολλά:
1. Ο μηνιαίος λογαριασμός αντί διμηνιαίος σήμερα, δίνει τη δυνατότητα καλύτερης διαχείρισης του οικογενειακού προϋπολογισμού, με πιο ισορροπημένες καταβολές
2. Ο συνδυασμός με την ηλεκτρονική πληρωμή, καθιστά πιο σύντομη και απλή τη διαδικασία
3. Εξοικονομείται κόστος αλλά και πόροι, προστατεύεται το περιβάλλον και είναι κερδισμένοι όλοι
4. Υπάρχει δυνατότητα ακόμη και για έκδοση εκκαθαριστικών μηναίων λογαριασμών με την καταχώριση της ένδειξης του μετρητή
5. Η διαδικασία εγγραφής είναι σύντομη, απλή και γρήγορη.
Ήδη πάνω από 800 χιλιάδες καταναλωτές είναι εγγεγραμμένοι στο e-bill εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα.
Διαδικασία εγγραφής
Όσο για τη διαδικασία για την ένταξη των καταναλωτών στην νέα αυτή δυνατότητα είναι εξαιρετικά εύκολη και γρήγορη.  Οι ενδιαφερόμενοι μέσω της ιστοσελίδας www.dei.gr επιλέγουν την ενότητα e-bill και ανάλογα με την κατηγορία πελατών στην οποία ανήκουν (φυσικό πρόσωπο/ιδιώτης, νομικό πρόσωπο/εταιρεία, πολλαπλού) συμπληρώνουν την αντίστοιχη ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφής.
Για την εγγραφή στο e-bill είναι απαραίτητος ο Κωδικός Εταίρου που αναγράφεται στον έντυπο λογαριασμό (στην πρώτη σελίδα), καθώς και τα προσωπικά στοιχεία του χρήστη, περιλαμβανομένων του ΑΦΜ και της ταυτότητας ή του διαβατηρίου, το κινητό τηλέφωνο και η ηλεκτρονική διεύθυνση, για τη λήψη e-mail και sms αντίστοιχα, η αναγραφή ονόματος χρήστη (username) καθώς και η εισαγωγή κωδικού πρόσβασης.
Με τη σωστή συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής αποστέλλονται αυτόματα με sms ο κωδικός ενεργοποίησης καθώς και e-mail ενεργοποίησης και, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες που δίνονται, οι ενδιαφερόμενοι αποκτούν άμεσα πρόσβαση στην υπηρεσία ηλεκτρονικού λογαριασμού.
Σημειώνεται ότι η υπηρεσία e-bill έχει αναβαθμιστεί από το περασμένο καλοκαίρι προκειμένου οι νέοι χρήστες να έχουν αυτόματη πρόσβαση με ασφάλεια στους λογαριασμούς ρεύματος όλων των ακινήτων για τα οποία οι λογαριασμοί εκδίδονται στο όνομά τους. Για τους παλιότερους χρήστες (προ της 16ης Ιουνίου 2017) χρειάζεται ανανέωση της εγγραφής, ώστε να επωφεληθούν από την αναβαθμισμένη υπηρεσία που περιλαμβάνει και τον μηνιαίο λογαριασμό.

Αρχειοθήκη ιστολογίου