Τρίτη 7 Μαΐου 2019

ΕΔΟΠ-ΔΕΗ: Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει μέτρα και ας αναλογιστεί σε ποιους έχει αφήσει την τύχη της Μεγαλύτερης επιχείρησης στη χώρα.

Τα οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ και οι ζημιές που παρουσίασε 902 εκ.€, σε συνδυασμό με τον τιτάνιο αγώνα που δίνεται από κυβέρνηση και Διοίκηση της ΔΕΗ για την πώληση των μονάδων Μεγαλόπολη και Μελίτη, αποτυπώνουν το πιο ζοφερό περιβάλλον που έχει περιέλθει η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας.
Αυτό υπογραμμίζει η ΕΔΟΠ ΔΕΗ σε ανακοίνωσή της και προσθέτει τα εξής:
  • Οι εχθρικές πολιτικές της Ε.Ε. και οι καταστροφικές επιλογές του Υπουργείου, όπως το τέλος του προμηθευτή πάνω από 500 εκατ.για την διετία 2016-2018, οι δημοπρασίες υδροηλεκτρικής και λιγνιτικής παραγωγής, ΝΟΜΕ, έφεραν 224 εκατ. ζημιές μόνο για το 2018, 128 εκατ.€ για την επιβάρυνση των ρύπων χωρίς να αγνοείται η διάθεση Ηλεκτρικής ενέργειας κάτω του κόστους για την οικονομική στήριξη της βιομηχανίας και κυρίως το φέσι της ΛΑΡΚΟ, η οποία χρωστάει 280 εκ.€ αλλά και η ζημία 400 εκατ. από το Αλουμίνιο της Ελλάδος που αφορούν τιμολόγηση και ανεξόφλητους λογαριασμούς.
  • Αν σε όλα αυτά προστεθεί η αβελτηρία της Διοίκησης η εμμονή της σε ξεπερασμένες τακτικές αλλά και η κάκιστη διαχείριση, αφού δεν έγινε καμιά προσπάθεια να έχουμε οικονομίες κλίμακας : Προσλήψεις πληθώρα συμβούλων από την αγορά, διατήρηση ενός πολυδαίδαλου γραφειοκρατικού συστήματος με πολλά επίπεδα διοίκησης, πληθώρα διευθύνσεων – δεν έγινε καμιά ενσωμάτωση ή συγχώνευση – ενώ παράλληλα εξακολουθούμε να παρέχουμε χορηγίες σε τρίτους, παρόλο που η επιχείρηση έχει ήδη χρεοκοπήσει.
    Τέλος, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί κανείς στη μεγάλη ανοχή που δόθηκε από κυβέρνηση και διοίκηση στην είσπραξη των λογαριασμών, σε βαθμό μάλιστα που πίστεψε ακόμη και ο πιο συνεπής καταναλωτής, ότι βρίσκεται στη χώρα του δεν πληρώνω, γι’αυτό έχουμε ανείσπρακτες οφειλές ρεύματος 2,5 δισ.ευρώ.  
    Συμπερασματικά και σύμφωνα με την Standard and Pools, αν δεν αλλάξει κάτι στη λειτουργία η ΔΕΗ στο επόμενο 12μηνο, θα έχει οριστικά χρεοκοπήσει!!! Με ότι αυτό συνεπάγεται για την Εθνική Οικονομία, για τους καταναλωτές και τους εργαζόμενους.
Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει μέτρα και ας αναλογιστεί σε ποιους έχει αφήσει την τύχη της Μεγαλύτερης επιχείρησης στη χώρα.

Αρχειοθήκη ιστολογίου