Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.


Θερινό πρωί της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος, 17ης Ιουνίου 2019, στο εορτάζοντα και ανθοστόλιστο Παρεκκλήσι της Αγίας Τριάδας της Σχολής Αθήνας του ΔΕΔΔΗΕ για την εορτή της επιφοιτήσεως του Αγίου και Τελεταρχικού Πνεύματος, τρίτου Προσώπου της Παναγίας και Ζωοποιού Τριάδος καθώς και της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου Φανερωμένης Λευκάδας.  

Τον λειτουργό Εφημέριο Άνοιξης Αττικής π. Χρήστο Φιφλή πλαισίωσαν ιεροψαλτικώς οι κ.κ. Δημήτριος Φιφλής, Στυλιανός Αλμπάνης και ο γράφων.

Τελέσθηκαν οι Ακολουθίες του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας. Ακολούθησαν στη συνέχεια γραφική λιτάνευση των Εικόνων Αγίας Τριάδας και Παναγίας Φανερωμένης μέσα στο καταπράσινο και προσεγμένο χώρο της Σχολής, Αρτοκλασία και τρισάγιο μπροστά στο μνημείο των συναδέλφων που έφυγαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος. Ωραία ανθοδέσμη κατέθεσε στο μνημείο εκπρόσωπος του ΣΑΣΕΗΕ. Στο τέλος το φιλόξενο προσωπικό της Σχολής προσέφερε κέρασμα προς όλους τους εκκλησιαζομένους.


Παρευρέθηκαν από την Ιεραρχία του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. οι κ.κ. Τσολακίδης (ΔΟΑΕΣΜ), Ανδρούτσος, Λαυρεντάκης, Χατζηαναστασίου (ΔΑΝΠ), η Λευκάδια εκ Βλυχού Κ. Καββαδά (ΚΕΕ), από τη ΔΕΗ Α.Ε. η κα Περιστεροπούλου (ΔΠΑ) και από το ΣΑΣΕΗΕ οι κ.κ. Νικολόπουλος, Καλαντώνης, Καλογερόπουλος και Ρουχωτάς.  Παρευρέθηκαν επίσης πολλοί συνάδελφοι, κάτοικοι της Άνοιξης και των γύρω Δήμων και Λευκάδιοι του Λεκανοπεδίου.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους φιλότιμους συναδέλφους Επιτρόπους του Παρεκκλησίου κ.κ. Χριστοφόρου, Καλογερόπουλο και Άρμπιρο καθώς και στην Προϊσταμένη της Σχολής κα Αικ. Χατζηαναστασίου για άψογη διοργάνωση κάθε χρόνο της Πανηγύρεως.


Στους άγονους ηθικά καιρούς που ζούμε οι εορτασμοί μετεξελίσσονται σε πανηγύρια, (συν)εκκλησιασμού, (συν)εορτασμού, (συλ)λιτανεύσεων, ιερών εορτίων ανατάσεων όχι μόνο για τις τοπικές κυριώνυμες ενορίες ή τα Ιδιωτικά Παρεκκλήσια, αλλά και για πλήθος συνεορταστών.

Τέλος εύχομαι Χρόνια Πολλά και ευλογημένα σε όλους και κυρίως στους Ηλεκτρολόγους μας, με πλούσιες τις ευλογίες του Παναγίου Πνεύματος και τη σκέπη και βοήθεια της Θεοτόκου Πεφανερωμένης.

Θεοδόσιος Απ. Κάτσενος

Α’ Αντιπρόεδρος ΣΕΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ    

Αρχειοθήκη ιστολογίου