Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Συνάντηση ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ Α.Ε. - Νέα σενάρια περί εθελουσίας εξόδου



Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η συνάντηση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με τον πρόεδρο της ΔΕΗ Α.Ε. Γιώργο Στάσση, στην οποία συμμετείχε και ο γενικός διευθυντής της ΓΔ/ΑΝΠΟ Γ.Δαμάσκος.
Στη συνάντηση τέθηκαν όλα τα ζητήματα της ΔΕΗ, τα οποία εδώ και για περισσότερο από έναν μήνα, βρίσκονται στην επικαιρότητα, απασχολούν έντονα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και πολλές φορές πυροδοτούν την αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση. Μάλιστα, επειδή ακριβώς αρκετά από τα θέματα που αφορούν στη ΔΕΗ και ενδιαφέρουν άμεσα τους εργαζομένους στον Όμιλο βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων της κυβέρνησης (εν προκειμένω του ΥΠΕΝ) με τους θεσμούς, στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής αξιολόγησης, οι δυο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για το άμεσο μέλλον.

Αναφορικά με το θέμα της αποχώρησης συναδέλφων από τη ΔΕΗ, διευκρινίστηκε από τη διοίκηση ότι αυτό θα εξεταστεί όταν ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός και προκύψει η ανάγκη λογω περιορισμού ή διακοπής των σχετικών δραστηριοτήτων της εταιρίας.
Σε κάθε περίπτωση τα σενάρια περί εθελουσίας εξόδου 2.000 εργαζομένων, που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.
Συμφωνήθηκε πάντως να ενεργοποιηθεί εκ νέου και από σήμερα μάλιστα η απόφαση της προηγούμενης διοίκησης , (ελήφθη το 2018), βάσει της οποίας οι συνάδελφοι που συμπλήρωναν τα όρια ηλικίας (ανά κατηγορία 60, 62 και 65 ) θα λάβουν ως κίνητρο αποχώρησης το πρόσθετο (καθαρό) ποσό των 5.000 ευρώ.
Ειδικότερη ανακοίνωση θα εκδοθεί μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 18 Σεπτεμβρίου.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρχειοθήκη ιστολογίου