Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Χατζηδάκης: Τεράστιο και θρασύτατο ψέμα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ

Την έμφαση των μέτρων διάσωσης της ΔΕΗ στους στρατηγικούς κακοπληρωτές επανέλαβε για ακόμη μια φορά ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του Ant1 και το δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη.
Ξεκαθάρισε πως η έμφαση δίδεται στους 60.000 ανθρώπους, “οι οποίοι παριστάνουν τους φτωχούς ενώ δεν είναι”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας, ταυτόχρονα, πως η ΔΕΗ διατηρεί τα στοιχεία κοινωνικής ευαισθησίας σε περιπτώσεις που απαιτείται. 
Επιπρόσθετα, απηύθυνε δριμύ κατηγορώ προς τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως τα όσα λέει για τα οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ “είναι ένα τεράστιο, γιγάντιο και θρασύτατο ψέμα”.

Πρόσθεσε δε πως  «Τα μέτρα που πήραμε είναι το κόστος του κ. Τσίπρα. Το κόστος της αδιαφορίας! Εξηγώ λοιπόν, εκείνο που επιχειρήσαμε να κάνουμε είναι να έχουμε μια δίκαιη κατανομή του κόστους. Το σήκωσαν όλοι».
Ακολουθεί σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου με τα βασικότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Χατζηδάκη. 
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 και το δημοσιογράφο κ. Γιώργο Παπαδάκη. Μεταξύ άλλων, ανέφερε τα ακόλουθα:
·         «H εικόνα της ΔΕΗ ήταν τραγική, με την έννοια ότι για πρώτη φορά ο ορκωτός ελεγκτής σε έκθεσή του για την επιχείρηση ανέφερε την περασμένη άνοιξη ότι η ΔΕΗ αντιμετώπιζε το φάσμα της χρεοκοπίας. Έλεγε ότι υπάρχει θέμα βιωσιμότητας. Αυτό τώρα δεν επαναλαμβάνεται. Τώρα μετά τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση και η διοίκηση, έρχεται ξανά ο ορκωτός ελεγκτής και λέει ότι τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει. Επομένως το πράγμα είναι πάρα πολύ σαφές και δεν υπάρχει κανένας που να είναι στην αγορά, που να μην το καταλαβαίνει».
·         «Είναι τεράστιο, γιγάντιο και θρασύτατο ψέμα αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και το λέω με όση δύναμη έχω, διότι κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει αυτή η ιστορία. Διότι εγώ ξέρω και ο πρωθυπουργός ξέρει και όλοι μας ξέρουμε την αγωνία, που περάσαμε όλο το καλοκαίρι, προκειμένου να βγει αυτή η έκθεση θετική, γι’ αυτό άλλωστε πήραμε και τα μέτρα του Αυγούστου και γι’ αυτό κινηθήκαμε αμέσως. Διότι οι ορκωτοί ελεγκτές πρέπει, εξετάζοντας όλα τα θεμελιώδη μεγέθη των εισηγμένων επιχειρήσεων, να μπορούν να εγγυηθούν για το πώς προχωρά η εταιρεία στο μέλλον».
·         «Ακούστε τώρα ποια αλχημεία κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται, μένοντας στην επιφάνεια των στοιχείων, ότι δήθεν υπάρχει καλυτέρευση σε σχέση με το 2018. Το αντίθετο συμβαίνει! Οι ζημιές οι πραγματικές έχουν διπλασιαστεί το πρώτο εξάμηνο του 2019, σε σχέση με το 2018, διότι το 2018 υπήρχαν κάποιες ζημιές «μια κι έξω» στο πρώτο εξάμηνο, σε σχέση με δύο- αν δεν απατώμαι- λιγνιτικές μονάδες και σε σχέση με κάποιες έκτακτες αποζημιώσεις του προσωπικού. Οι ουσιαστικές ζημιές, αυτές που συνεχίζουν, το πρώτο εξάμηνο του 2019 διπλασιάστηκαν και γι’ αυτό το λόγο άλλωστε χρειάστηκε να πάρουμε μέτρα. Αλλιώς τι φαντάζεται κανείς; Ότι είχαμε χόμπι να πάρουμε μέτρα και ειδικά στη ΔΕΗ; Και γιατί δεν τα πήραμε και για άλλες επιχειρήσεις; Γιατί δεν τα πήραμε για την ΕΥΔΑΠ; Πραγματικά με εκπλήσσει το θράσος του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θέλω από κανέναν να πει «μπράβο», αλλά για όνομα του θεού. Δηλαδή εδώ πέρα έχουμε πάρει διαζύγιο από την κοινή λογική. Ντροπή!».                    
·         «Τα μέτρα που πήραμε είναι το κόστος του κ. Τσίπρα. Το κόστος της αδιαφορίας! Εξηγώ λοιπόν, εκείνο που επιχειρήσαμε να κάνουμε είναι να έχουμε μια δίκαιη κατανομή του κόστους. Το σήκωσαν όλοι». 
·         «Για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τη ΔΕΗ, η έμφαση αυτή θα δοθεί σε αυτούς τους 60.000 ανθρώπους, οι οποίοι παριστάνουν τους φτωχούς, ενώ δεν είναι. Γι’ αυτό το λόγο το καλοκαίρι, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, δόθηκαν εντολές από τη ΔΕΗ στο ΔΕΔΔΗΕ να κάνει 30.000 αποκοπές σε τέτοιους ανθρώπους. Εκείνο το οποίο έχει ξεκαθαριστεί από τη ΔΕΗ είναι ότι εάν τυχόν γίνονται λάθη, το οποίο δεν το αποκλείω, τα λάθη αυτά θα διορθώνονται αμέσως, διότι είναι θέμα κοινωνικής ευαισθησίας. Δεύτερον, τις επόμενες μέρες η ΔΕΗ θα παρουσιάσει τη νέα της πολιτική σε σχέση με τις οφειλές, με τους οφειλέτες, με τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και με τους φτωχότερους ανθρώπους. Όταν θα ανακοινωθούν τα μέτρα από τη διοίκηση θα δείτε ότι θα υπάρχει μια επανεκκίνηση στο συγκεκριμένο θέμα, με έμφαση στους κακοπληρωτές. Τέλος, υπάρχει και θα εξακολουθήσει να υπάρχει προφανώς το Κοινωνικό Τιμολόγιο, έτσι ώστε οι φτωχότεροι συμπολίτες μας να έχουν ειδική μεταχείριση, όπως πρέπει να έχουν». 

Αρχειοθήκη ιστολογίου