Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

ETE/OMIΛΟΥ-ΔΕΗ: ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ

Η ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ συμμετέχει μαζικά στις 24ωρες Απεργίες που αποφάσισαν και προκήρυξαν τα Εργατικά Κέντρα της χώρας αντιδρώντας δυναμικά στο νέο πολυνομοσχέδιο, φροντίζοντας για το αναγκαίο εξαιρούμενο προσωπικό σε συνεργασία με τα Εργατικά μας Κέντρα.
Συγκεκριμένα, το νέο πολυνομοσχέδιο προβλέπει την δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για απεργία, καθώς και την υπερίσχυση της επιχειρησιακής έναντι της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, όταν ο εργοδότης επικαλείται οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης. Στόχος είναι η υπονόμευση του απεργιακού δικαιώματος και η καταστρατήγηση των ΣΣΕ. 
Επίσης, αντιδρούμε στα σχέδια για τις ιδιωτικοποιήσεις, όπως έχουν εξαγγελθεί και έχουν ανακοινωθεί (Αεροδρόμιο, ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ, ΛΑΡΚΟ
κ.λπ.), την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, την κατάργηση της διαιτησίας και απαξίωσης του ΟΜΕΔ αλλά και την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. 
 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,
Το δικαίωμα της απεργίας αποτελεί το ύστατο όπλο των εργαζομένων και οφείλουμε να το υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. 
Η ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ ζητά την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου και συμμετέχει δυναμικά με το Εργατικό Κέντρο Αθήνας στην 24ωρη Απεργία την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019.
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11:00πμ
ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ

Αρχειοθήκη ιστολογίου