Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

ETE/OMIΛΟΥ-ΔΕΗ: "ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΒΙΑΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΕΔΔΗΕ"


Νέο βίαιο περιστατικό συνέβη πρόσφατα στην Βάρη Αττικής, όπου είχε ως θύματα για πολλοστή φορά εργαζόμενους τεχνίτες του ΔΕΔΔΗΕ που ανήκουν υπηρεσιακά στην Περιοχής Καλλιθέας. Το δυσάρεστο γεγονός πραγματοποιήθηκε όταν σε διακοπή παροχής που έγινε από τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, λόγο αθέτησης των νόμιμων υποχρεώσεων του πελάτη, εξελίχθηκε σε μία άνευ προηγουμένων επίθεση με ύβρεις, απειλές ακόμη και χειροδικίες (σκίσιμο ρούχων) σε βάρος των εργαζομένων.
Παρόμοιο βίαιο περιστατικό αντιμετώπισε συνάδελφος στα Ιωάννινα όπου γρονθοκοπήθηκε από ιδιοκτήτη γνωστού σούπερ μάρκετ της πόλης. Αιτία όλων αυτών ήταν ότι το συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ είχε πιαστεί για ρευματοκλοπή και ο συνάδελφος απλώς ανέλαβε την νόμιμη διαδικασία που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις, όμως ο νταής ιδιοκτήτης είχε άλλη
άποψη...
Τα παραπάνω δυσάρεστα γεγονότα καταδεικνύουν με τον πιο έντονο τρόπο το αρνητικό εργασιακό περιβάλλον που διαμορφώνεται στους συναδέλφους τεχνικών στον Όμιλο ΔΕΗ και ειδικά αυτών του ΔΕΔΔΗΕ. Εκτός της επικινδυνότητας της εργασίας τους, έχουν να αντιμετωπίσουν έναν επιπλέον αυξανόμενο κίνδυνο, αυτό της αντιμετώπισης των συνειδητών κακοπληρωτών που εκμεταλλεύονται τη δίκαιη αγανάκτηση ευάλωτων πολιτών, λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την κοινωνία.
Η ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ καταδικάζει τέτοιου είδους φαινόμενα και θέτει τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες προ των ευθυνών τους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ

Αρχειοθήκη ιστολογίου