Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Είχαν «ρημάξει» μετασχηματιστές και καλώδια της ΔΕΗ


Τουλάχιστον 133 κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ από χωράφια της ευρύτερης περιοχής των Σοφάδων Καρδίτσας είχε διαπράξει από τον περασμένο Ιανουάριο η πολυμελής σπείρα που εξαρθρώθηκε από την αστυνομία.
Οκτώ άτομα, ηλικίας από 19 έως 38 ετών, συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή, το μεσημέρι και το απόγευμα της Τετάρτης, από αστυνομικούς της τοπικής Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας, ενώ αναζητούνται άλλα δύο.

Η δράση τους έλαβε τέλος, όταν έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων για οργανωμένη αγορά και μεταφορά χαλκού από κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες τρεις από τους συλληφθέντες, μαζί με τους δύο συνεργούς τους που αναζητούνται, εντοπίστηκαν να ξηλώνουν τους μετασχηματιστές από πέντε στύλους της ΔΕΗ.
Στη συνέχεια, με τη χρήση ειδικών εργαλείων-γάντζων και διαρρηκτικών εργαλείων, οι δράστες αφαίρεσαν από το εσωτερικό των μετασχηματιστών τα χάλκινα εξαρτήματά τους (πηνία κλπ), καθώς και τα καλώδια παροχής ρεύματος, συνολικού βάρους 422 κιλών, ενώ ο τέταρτος συλληφθείς κατευθύνθηκε με Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο στο σημείο, για να αγοράσει τα αφαιρεθέντα χάλκινα αντικείμενα.
Τα κλοπιμαία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν σε υπεύθυνο της ΔΕΗ. Κατασχέθηκαν το φορτηγό κι ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, καθώς και μικροποσότητα χασίς, ηλεκτρονική ζυγαριά και 3.845 ευρώ.
Η συνολική ζημία που υπέστη η ΔΕΗ ανέρχεται σε 479.644,86 ευρώ.
Με δικογραφία σε βάρος τους, κατά περίπτωση για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας.
(naftemporiki.gr)

Αρχειοθήκη ιστολογίου