Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Λήγουν σήμερα το βράδυ (19/11) οι 17.500 ώρες του Αμύνταιου – Γ. Αδαμίδης: "Συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του"

Λήγουν σήμερα το βράδυ (19/11) οι 17.500 ώρες του Αμύνταιου – Γ. Αδαμίδης:
Η Κομισιόν δεν έχει εγκρίνει το αίτημα για παράταση του χρόνου λειτουργίας του σταθμού στις 32.500 ώρες 
Με ευθύνη της ΔΕΗ και της κυβέρνησης θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και μετά τις 11 το βράδυ σήμερα (19/11), που θεωρητικά εκπνέουν οι 17.500 διαθέσιμες ώρες, ο Σταθμός Σταθμού του Αμυνταίου.
Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε προς τους εργαζόμενους του ΑΗΣ Αμυνταίου ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης με δηλώσεις του στην Κοζάνη σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους φόβους που υπάρχουν στην τοπική κοινωνία, καθώς η Κομισιόν δεν έχει εγκρίνει το ελληνικό αίτημα για παράταση του χρόνου λειτουργίας του Σταθμού στις 32.500 ώρες.

Ο κ. Αδαμίδης δήλωσε συγκεκριμένα τα εξής: «Ο AHΣ Αμυνταίου θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του έτσι όπως ακριβώς δήλωσαν στην αρμόδια επιτροπή βουλής τόσο ο πρόεδρος Μανώλης Παναγιωτάκης όσο και Υπουργός Ενεργείας Γιώργος Σταθάκης. Αυτό άλλωστε προβλέπει κι ο υπό διαβούλευση μακροχρόνιος ενεργειακός σχεδιασμός για τον ΑΗΣ Αμυνταίου, προφανώς μετά την αναβάθμισή του. Είναι γνωστό ότι, το 2016, υπάρχει επιστολή της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Αδειοδοτήσεων του Υπουργείου Ενέργειας προς την ΔΕΗ, που εγκρίνει, για 32.000 ώρες, τη λειτουργία τόσο του ΑΗΣ Καρδιάς όσο και του ΑΗΣ Αμυνταίου, με το αίτημα αυτό να τίθεται υπόψιν της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιβάλλοντος. Είναι επίσης γνωστό ότι, τον περασμένο Φεβρουάριο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος αρνήθηκε την παράταση των ωρών λειτουργίας των εν λόγω σταθμών, ωστόσο το γεγονός ότι τίθεται ζήτημα επάρκειας ισχύος για την χώρα καθιστά τη λειτουργία των εν λόγω σταθμών επιβεβλημένη. Εν κατακλείδι και για να μην υπάρχει καμία ανησυχία στους εργαζομένους του ΑΗΣ Αμυνταίου, την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου στις 23:00 (που θεωρητικά εκπνέουν οι 17.500 ώρες λειτουργίας του σταθμού)  ο εν λόγω ΑΗΣ θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά με ευθύνη της διοίκησης της ΔΕΗ και της κυβέρνησης».

www.worldenergynews.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου