Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Βιομηχανία προς κυβέρνηση και ΔΕΗ: Θέμα πολιτικής βούλησης η λύση στο πρόβλημα των τιμολογίων

Χρήστος Στεφάνου
Σε περαιτέρω εξειδίκευση της θέσης της προχωρά η βιομηχανία, μετά από τον τελευταίο κύκλο επαφών που είχαν αρμόδια στελέχη των ενεργοβόρων βιομηχανιών, τόσο με τη διοίκηση της ΔΕΗ όσο και με κυβερνητικά στελέχη. 
Κατανοούμε την πολιτική της ΔΕΗ και σεβόμαστε τις θέσεις της διοίκησής της ενώ χαιρετίζουμε το γεγονός ότι μας κάλεσε σε διάλογο στον οποίο θα προσέλθουμε καλόπιστα, αναφέρουν πηγές της ενεργοβόρου βιομηχανίας. Ελπίζουμε να βρεθεί λύση και να διευθετηθεί η κρίσιμη εκκρεμότητα που απειλεί τη βιωσιμότητα δεκάδων μεγάλων βιομηχανιών, είναι το πρώτο μήνυμα που στέλνει η ενεργοβόρος βιομηχανία, ιδιαίτερα υπό το πρίσμα της πιθανής κατάργησης των εκπτώσεων που ισχύουν αλλά και της πιθανής περαιτέρω αύξησης των τιμολογίων.
Κάτι τέτοιο όμως δεν φαίνεται εφικτό, καθώς και η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές είναι μεγάλη ενώ και το διακύβευμα για τη βιομηχανία είναι κρίσιμο.

Θεωρούμε πλέον ότι η λύση στο πρόβλημα των τιμολογίων είναι καθαρά θέμα πολιτικής βούλησης, υπογραμμίζουν πηγές της βιομηχανίας, με μια τοποθέτηση που  δημιουργεί νέα δεδομένα στην διελκυστίνδα μεταξύ των ενεργοβόρων καταναλωτών και ΔΕΗ και δείχνει τον τρόπο που θα κινηθούν το επόμενο διάστημα οι βιομηχανίες. Στρέφοντας δηλαδή την πίεσή τους αλλά και τις διεκδικήσεις τους προς την κυβέρνηση και καθιστώντας σαφές το διακύβευμα που παίζεται. 
Εδώ να σημειωθεί ότι η βιομηχανία έχει θέσει θέμα τιμολογίων από τον περασμένο Μάιο, δηλαδή έχει καταστήσει σαφείς τις θέσεις της έγκαιρα και με σαφήνεια, τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς τη ΔΕΗ. 
Ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξει νέα κινητικότητα και κορύφωση των ενεργειών, των δράσεων αλλά και των τοποθετήσεων της βιομηχανίας, πάντα υπό το πρίσμα της νέας αντιμετώπισης του φλέγοντος θέματος των τιμολογίων. 


 https://energypress.gr/news/viomihania-pros-kyvernisi-kai-dei-thema-politikis-voylisis-i-lysi-sto-provlima-ton-timologion

Αρχειοθήκη ιστολογίου