Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

ΕΔΟΠ/ΔΕΗ: Ντροπή.....Καλούμε τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, να πάψει να σφυρίζει αδιάφορα με αυτή τη Διοίκηση


Η επιμονή της Διοίκησης και της κυβέρνησης να πουλήσει όσο – όσο, προσφέροντας ακόμη γη και ύδωρ, παρά τη στάση των αγοραστών οι οποίοι δεν είναι διατεθειμένοι να βάλουν το χέρι στη τσέπη για τους λιγνίτες, αποτυπώνει με το πιο ζοφερό τρόπο το κατάντημα τους, αλλά και το σεβασμό τους απέναντι στην μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας.
·        Πιο συγκεκριμένα με απύθμενο θράσος, χωρίς φειδώ χωρίς συναίσθηση για την χρεοκοπημένη ΔΕΗ συγκαλείται σήμερα έκτακτα το Δ.Σ. της ΔΕΗ, προκειμένου να αποφασίσει την συνδιαχείρηση τυχόν μελλοντικών ζημιών που θα έχουν οι λιγνιτικές μονάδες της Μελίτη και της Μεγαλόπολης, προκειμένου να πείσουν τους υποψήφιους αγοραστές να συμμετέχουν στο διαγωνισμό!!!

·        Δηλαδή, η πρόταση θα προβλέπει τη συμμετοχή της ΔΕΗ σε τυχόν ζημιές για τα δύο πρώτα έτη, με ποσοστό 50%-50% και με ανώτατο όριο το 10%, του προσφερόμενου τιμήματος. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αν το τίμημα είναι 150-200 εκατομμύρια η συμμετοχή της ΔΕΗ θα είναι 15-20 εκατομμύρια!!! Τίποτα Δηλαδή τσάμπα πράγμα!!! Έτσι θα γίνει το άνοιγμα της αγοράς και κάπως έτσι θα προκύψει το success story; ΝΤΡΟΠΗ-ΝΤΡΟΠΗ, τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τη Διοίκηση, η οποία υπηρέτησε για χρόνια τη μεγάλη ΔΕΗ, ανδρώθηκε σε αυτή και τώρα την ξεπουλάει και μάλιστα με αυτό τον τρόπο.
          Καλούμε τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, να πάψει να σφυρίζει αδιάφορα με αυτή τη Διοίκηση και σε συνεργασία με τα σωματεία μέλη της, να προστατέψει τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης και των εργαζομένων, που ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΔΕΗ σε άλλες εποχές υπεραμυνόταν με την ενσωματωμένη περιουσία, ενώ τώρα «με το πιστόλι στον κρόταφο» τα εκποιεί.   
          Καλούμε επίσης, κάθε αρμόδια δικαστική αρχή να ασχοληθεί τάχιστα για το ξεπούλημα της ΔΕΗ και μάλιστα με τέτοιο ξεδιάντροπο τρόπο.

Υ.Γ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το συμβούλιο αναβλήθηκε, ευελπιστούμε η αναβολή να μην είναι προσωρινή. 

Γραφείο Τύπου/ ΕΔΟΠ-ΔΕΗ

Αρχειοθήκη ιστολογίου