Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ: Συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη Γενική Απεργία στις 28 Νοεμβρίου

Η ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη Γενική Απεργία την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου και στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και των συνδικάτων στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
Τα τεράστια προβλήματα στις εργασιακές σχέσεις, στις συνθήκες εργασίας, στις περικοπές των μισθών και στην ανεργία δημιουργούν πολλά χρόνια τώρα ένα πεδίο συνεχών υποχωρήσεων των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
- Διαδηλώνουμε και απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα η αντεργατική και φορομπηχτική πολιτική, η οποία συνεχίζεται και αποτυπώνεται και στο νέο προϋπολογισμό, έναν προϋπολογισμό κοινωνικής ισοπέδωσης και ανακύκλωση της ύφεσης.

- Λέμε ΟΧΙ στις μνημονιακές δεσμεύσεις που φέρνουν περικοπές, απολύσεις και νέα φοροεπιδρομή στα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων.
- Απαιτούμε σεβασμό στα εργατικά δικαιώματα και τις εργατικές κατακτήσεις και επιπρόσθετα λέμε ΟΧΙ στο ξεπούλημα των Μονάδων και Ορυχείων και στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και παράλληλα απαιτούμε άμεσες προσλήψεις τακτικού προσωπικού ώστε να μπει φρένο στο δουλεμπόριο εργαζομένων.
- Παλεύουμε για την αποτροπή των πολιτικών της ύφεσης και αποβιομηχανοποίηση, των ιδιωτικοποιήσεων-εκποιήσεων του εθνικού πλούτου σε πανίσχυρους εγχώριους και διεθνείς ομίλους απολύσεων.
- Είμαστε απέναντι στην αδιέξοδη και ανάλγητη κυβερνητική πολιτική που βαθαίνει ακόμη περισσότερο τις οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
Η ΕΤΕ-ΟΜΙΛΟΥ /ΔΕΗ αντιδρώντας στις ασκούμενες πολιτικές της λιτότητας, της ανεργίας και της υπερφορολόγησης, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και στις 28 Νοεμβρίου θα συμπορευθούμε απέναντι στις πολιτικές που ισοπεδώνουν κοινωνία και οικονομία.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ

Αρχειοθήκη ιστολογίου