Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

ΔΕΗ: Ψάχνει για δύο αναπληρωτές CEO – Πρωτοβουλίες της διοίκησης για την εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου της McKinsey

Κωνσταντίνος Φιλίππου
Σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη των δύο θέσεων των αναπληρωτών διευθυνόντων συμβούλων προχωρά η διοίκηση της εταιρίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, η εταιρία προχώρησε σε δημοσίευση του σχετικού κειμένου με το οποίο ζητά να προσλάβει «στελέχη υψηλού επιπέδου επιστημονικής κατάρτισης και επαγγελματικής εμπειρίας κτηθείσας σε αναγνωρισμένους οργανισμούς ή εταιρίες εγχώριες ή διεθνείς».
Τα στελέχη θα έχουν τριετή θητεία και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν έως και την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα, συνοδευόμενο από επιστολή στην οποία να εκθέτουν τους λόγους για τους οποίους θεωρούν ότι είναι κατάλληλοι για τις υπόψη θέσεις. Την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος δημοσιοποίησε η γενική διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων και Οργάνωσης της εταιρίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το οργανόγραμμα της ΔΕΗ προβλέπει τις δύο θέσεις. Η πρώτη καλυπτόταν από τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Δόλογλου, ο οποίος απεβίωσε τον Ιούλιο του 2017 και η δεύτερη από τον κ. Σταύρο Γούτσο. Η θητεία του τελευταίου έληξε τον Απρίλιο του 2018. Έκτοτε η εταιρία δεν είχε προχωρήσει στην αντικατάσταση των δύο αναπληρωτών CEO, με τα καθήκοντα τους, ουσιαστικά να εκτελούνται είτε απευθείας από τους γενικούς διευθυντές είτε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Μανόλη Παναγιωτάκη.
Ο ένας αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος είχε υπό την εποπτεία του τις γενικές διευθύνσεις Οικονομικών Υπηρεσιών, Ανθρωπίνων Πόρων και Οργάνωσης, Υποστηρικτικών Λειτουργιών, Στρατηγικής και Μετασχηματισμού και Εταιρικής Ανάπτυξης.
Ο δεύτερος είχε στην αρμοδιότητά τους τις γενικές διευθύνσεις Ορυχείων, Παραγωγής και Εμπορίας.  
Όπως αναφέρουν πηγές του energypress, η διοίκηση προχώρησε σε αυτήν την κίνηση επιδιώκοντας να αναδιοργανώσει το management της επιχείρησης με δεδομένες τις υψηλές απαιτήσεις και την αναγκαία προσαρμογή που φέρνει το επιχειρησιακό και στρατηγικό σχέδιο της McKinsey & Company. Η μεγάλη στροφή που επιχειρεί η ΔΕΗ ενόψει των διαρθρωτικών αλλαγών στην εγχώρια αγορά ενέργειας με τη δραστική μείωση του μεριδίου της και τον προσανατολισμό της σε νέες δραστηριότητες απαιτεί την καθιέρωση συγκεκριμένων στόχων και την αλλαγή νοοτροπιών.
Ο ίδιος ο πρόεδρος της εταιρίας με κάθε ευκαιρία έχει υπογραμμίσει την πιστή εφαρμογή του επιχειρησιακού και στρατηγικού σχεδίου και πιστός σε αυτή τη θέση προχωρά στην ανάληψη πρωτοβουλιών για την καλύτερη οργάνωση της διοίκησης.   


 https://energypress.gr/news/dei-psahnei-gia-dyo-anaplirotes-ceo-protovoylies-tis-dioikisis-gia-tin-efarmogi-toy

Αρχειοθήκη ιστολογίου