Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Κατσαφάδος: Χωρίς μετρητές η ΔΕΗ, σε πολύμηνη αναμονή οι καταναλωτές

Ερώτηση για τις καθυστερήσεις σύνδεσης παροχής ρεύματος της ΔΕΗ και τα κενά που παρατηρούνται στην εξυπηρέτηση των καταναλωτών και στην αγορά, κατέθεσε ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων και αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστας Κατσαφάδος.
Όπως αναφέρεται στην Ερώτησή του, η αναμονή για έναν μετρητή μπορεί να φτάσει ακόμα και τους οκτώ μήνες, ενώ το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο σε κατοικίες, αλλά και σε επαγγελματικούς χώρους και ξενοδοχεία. Οι μεγάλες ελλείψεις ηλεκτρολογικού υλικού που παρατηρούνται φαίνεται να οφείλονται στην εκτόξευση της ζήτησης σε μετρητές νυχτερινού ρεύματος, αλλά και στη διάλυση της αγοράς προμηθευτών που έφεραν τα capital controls. Το πρόβλημα όμως επιτείνεται και από την μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στους διαγωνισμούς προμηθειών υλικού του ΔΕΔΔΗΕ, με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν τις διαδικασίες.

Ο Βουλευτής αναφέρεται επίσης και στην εγκατάσταση των έξυπνων μετρητών που έχει μείνει στα χαρτιά. Έχουν περάσει δύο μήνες από τότε που ο ΔΕΔΔΗΕ, ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να εγκαταστήσει τους πρώτους 224.000 έξυπνους μετρητές κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας σε νέες συνδέσεις, ωστόσο φαίνεται να μην έχει γίνει ακόμα τίποτα.
Καταλήγοντας την Ερώτησή του, ο Βουλευτής ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος:
Τι πρόκειται να κάνει, ώστε να εξυπηρετηθούν άμεσα οι καταναλωτές που περιμένουν εδώ και μήνες την εγκατάσταση νέου ή την αλλαγή του παλιού τους μετρητή;
Σε τι φάση βρίσκεται η διαδικασία εγκατάστασης έξυπνων μετρητών; Πρόκειται να προκηρύξει νέο διαγωνισμό προμήθειας υλικού κι αν ναι, πότε;

Αρχειοθήκη ιστολογίου