Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Επενδύει στο studio στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας η ΔΕΗ

Γιάννα Παπαδημητρίου
Έτοιμη δηλώνει η ΔΕΗ  να συμμετάσχει και επενδυτικά και όχι μόνο διαθέτοντας χώρους,  στα κινηματογραφικά στούντιο του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, η έκταση και βαθμός της συμμετοχής της ΔΕΗ θα αποτυπωθούν στο συγκεκριμένο business plan που θα αναπτύξει για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.
Η εκπόνηση του business plan είναι καθοριστικός παράγοντας για την προσέλκυση  ενδιαφέροντος από ξένους επενδυτές. Από το επενδυτικό ενδιαφέρον θα εξαρτηθεί και το εύρος και η έκταση της συμμετοχής της ΔΕΗ στο επενδυτικό κομμάτι.

Δεδομένης της μεγάλης έκτασης των εγκαταστάσεων του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, υπάρχουν σκέψεις για την αξιοποίηση των τεσσάρων πύργων ψύξης ως στούντιο καθώς και πολλών άλλων χώρων που θα μπορούσαν να διαμορφωθούν ως πλατώ, χώροι οπτικοακουστικών μέσων κ.α.
Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ήδη στα σκαριά η δημιουργία ενός ολιγόλεπτου διαφημιστικού φιλμ στο οποίο θα επιδεικνύονται οι εγκαταστάσεις του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και η προοπτικές αξιοποίησής του, καθώς και ευρύτερα η περιοχή της Κοζάνης. Το διαφημιστικό αυτό φιλμ θα παίξει προωθητικό ρόλο στην προσέλκυση ξένων επενδυτών.
Όπως, εξάλλου, έγραψε πρόσφατα το energypress, είναι πιθανό τον Απρίλιο να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας στελέχη της κινηματογραφικής βιομηχανίας από τις ΗΠΑ και τη χώρα μας.
Οι οπτικοακουστικές δραστηριότητες στο επίκεντρο της αναμόρφωσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
Εν τω μεταξύ, η ανάπτυξη οπτικοακουστικών παραγωγών ως αναπτυξιακός πυλώνας για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας είναι μια από τις παραμέτρους που έχει ληφθεί υπόψη στο σχεδιασμό για την αναμόρφωση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, μετά την επικείμενη συγχώνευση του ιδρύματος με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Το σχετικό σχέδιο νόμου, το οποίο έχει ξεσηκώσει πολλές αντιδράσεις από μεριάς των φοιτητών των δυο ιδρυμάτων, καθώς μια σειρά από Τμήματα θα κλείσουν ή θα μετασχηματιστούν, με άμεση επίπτωση στην προοπτική των σπουδών τους, περιλαμβάνει συγκεκριμένες σχετικές αναφορές.
Συγκεκριμένα, προβλέπεται η ίδρυση Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, με έδρα την Καστοριά (μέχρι τώρα υπήρχε Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας στο ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας), καθώς επίσης και η ίδρυση Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου με έδρα την Κοζάνη, στο οποίο θα ιδρυθεί και Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Τεχνών, με έδρα τη Φλώρινα.
Για τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου ερευνητικού ινστιτούτου δεν προβλέπεται η διάθεση επιπλέον πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά δίνεται η δυνατότητα αναζήτησης χορηγιών και εξωτερικών χρηματοδοτήσεων. Επίσης, δεν προβλέπεται η απασχόληση μόνιμου προσωπικού, αλλά μόνο προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου ή με συμβάσεις παροχής υπηρεσιών, στο πλαίσιο των προγραμμάτων-έργων που αυτό θα διαχειρίζεται.


 https://energypress.gr/news/ependyei-sto-studio-ston-ais-ptolemaidas-i-dei-etoimazetai-proothitiko-film-oi-shetikes-allages


Αρχειοθήκη ιστολογίου