Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

ΔΕΔΔΗΕ: Μπόνους 15000 ευρώ δίνει για τις οικειοθελείς αποχωρήσεις μετά από 25 χρόνια υπηρεσίας

Γιάννα Παπαδημητρίου
Τη χορήγηση αποζημίωσης στους εργαζόμενους που αποχωρούν οικειοθελώς από τον ΔΕΔΔΗΕ αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας στην τελευταία του συνεδρίαση.
Συγκεκριμένα, το ΔΣ του ΔΕΔΔΗΕ αποφάσισε να χορηγήσει, ως οικειοθελή παροχή, αποζημίωση ύψους 15000 ευρώ στους εργαζόμενους που παραιτούνται μετά από 25ετή τουλάχιστον συνολική συνεχή υπηρεσία στη ΔΕΗ και το ΔΕΔΔΗΕ, ανεξάρτητα από το αν έχουν θεμελιώσει πλήρες συνταξιοδοτικό δικαίωμα ή όχι.
Επίσης, το ΔΣ του ΔΕΔΔΗΕ αποφάσισε ότι δε δίνει την προβλεπόμενη από το ν.3198/1955 (αρ.8, εδ. α) συγκατάθεση για την αποχώρηση των εργαζομένων που παραιτούνται από την εταιρεία έχοντας συμπληρώσει λιγότερο από 25 χρόνια συνολικής συνεχούς υπηρεσίας στη ΔΕΗ και τον ΔΕΔΔΗΕ.

Η συγκεκριμένη διάταξη αναφέρει τα εξής: «Μισθωτοί συνδεόµενοι δια σχέσεως εργασίας αορίστου διαρκείας συµπληρώσαντες δεκαπενταετή υπηρεσίαν παρά τω αυτώ εργοδότη υπό την έννοιαν της παραγράφου 1 του άρθρ. 6 του Ν. 2112, ή το υπό του οικείου ασφαλιστικού οργανισµού προβλεπόµενον όριον ηλικίας, εν ελλείψει δε τοιούτου το 65ον έτος της ηλικίας των αποχωρούντες της υπηρεσίας, τη συγκαταθέσει του εργοδότου, δικαιούνται του ηµίσεος της υπό του Ν. 2112, ως ετροποποιήθη µεταγενεστέρως ή του Β.∆. της 16/18 Ιουλίου 1920 οριζοµένης αποζηµιώσεως δια την περίπτωσιν απροειδοποιήτου καταγγελίας της συµβάσεως εργασίας, υπολογιζοµένης βάσει των παραγράφων 1 και 2 του άρθρ. 5 του παρόντος».
Τα παραπάνω, σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ του ΔΕΔΔΗΕ θα ισχύουν και στο προσωπικό της εταιρείας που έχει αποσπαστεί σε άλλους φορείς, καθώς και στους δικηγόρους που απασχολούνται στο ΔΕΔΔΗΕ με σύμβαση έμμισθης εντολής.
Τα προβλεπόμενα στη συγκεκριμένη απόφαση ισχύουν από τις 27.04.2018.
Επίσης, το ΔΣ του ΔΕΔΔΗΕ αποφάσισε ότι το ποσό των 15000 ευρώ θα καταβληθεί και στους εργαζόμενους που αποχώρησαν από τις 27 του περασμένου Απριλίου μέχρι και τις 7 του τρέχοντος Μαρτίου, εφόσον δεν τους έχει καταβληθεί ή δεν το δικαιούνταν λόγω μη θεμελίωσης πλήρους συνταξιοδοτικού δικαιώματος.



 https://energypress.gr/news/mponoys-15000-eyro-dinei-o-deddie-gia-tis-oikeiotheleis-apohoriseis-meta-apo-25-hronia

Αρχειοθήκη ιστολογίου