Κυνικός ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ομολόγησε πως δεν προσλαμβάνουν προσωπικό στον ΔΕΔΔΗΕ για να μην μετακυλιστεί το κόστος στους καταναλωτές και ακριβύνει το ρεύμα. Θέλετε υπηρεσίες, θα πληρώσετε. Πήγε περίπατο το κοινωνικό κράτος και η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής.

Σε ερώτηση γιατί το κράτος δεν μπορούσε να ανταποκριθεί άμεσα στις εκτεταμένες βλάβες στο σύστημα ηλεκτροδότησης στο Λεκανοπέδιο, μετά την επέλαση της κακοκαιρίας ¨Μήδεια» που άφησε για 2 εικοσιτετράωρα στο σκοτάδι εκατομμύρια πολίτες, ο υπουργός  ισχυρίστηκε πως αυτό έγινε γιατί δεν υπάρχουν οι δυνατότητες λόγω μειωμένου τεχνικού προσωπικού. Έχουμε συγκεκριμένες δυνατότητες ξεκαθάρισε.

Πρέπει να μάθουμε να κάνουμε υπομονή γιατί δεν μπορούμε να έχουμε σαν χώρα τις απαραίτητες υπηρεσίες αποκατάστασης των ζημιών, γιατί είναι κοστοβόρες. Πάει περίπατο το κοινωνικό κράτος και όλα υπολογίζονται με το κομπιουτεράκι. Τι συμφέρει και τι δεν συμφέρει. Τι μας επιτρέπουν οι επιτηρητές και τι περισσεύει από την συνεχιζόμενη κρατική σπατάλη και το πακτωλό χορηγιών στο μηχανισμό προπαγάνδας και στους κομισάριους.

Μόνο που ταυτόχρονα κινδύνεψαν και θα ξανακινδυνέψουν πολίτες, γιατί υπάρχουν υπέργηροι σε απομακρυσμένα χωριά , γιατί υπάρχουν ευπαθείς ομάδες που έχουν άμεση εξάρτηση από την παροχή ρεύματος, γιατί επιχειρήσεις παθαίνουν ζημιές.

Ο 80 χρονος που χάθηκε στην Εύβοια λόγω  διακοπής ρεύματος δεν έχει αξία για τον κάθε πολιτικάντη Χρυσοχοίδη. Είναι ένα αριθμός, ένας λιγότερος πολίτης στα εκατομμύρια. Μια παράπλευρη απώλεια, λες και είμαστε σε πόλεμο.

Επιλογή κυβερνητική είναι η αδυναμία του ΔΕΔΔΗΕ για άμεση ανταπόκριση,  λόγω κόστους. Δεν φταίνε ούτε τα δέντρα και τα κλαδιά, δεν φταίνε οι δήμοι που ξαφνικά στοχοποιήθηκαν,  αλλά ο υπαίτιος ομολόγησε. Είναι το κράτος, που δεν μπορεί να διαθέσει κονδύλια και να αναλάβει το κόστος επαρκής λειτουργίας του ΔΕΔΔΗΕ.

Ούτε βέβαια συζήτηση για υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ, ειδικά μέσα σε αστικό ιστό, που θα έλυνε οριστικά τα προβλήματα, γιατί προφανώς και αυτό κοστίζει για τους πολιτικούς τύπου Χρυσοχοϊδη. Μόνο που η Ελλάδα είναι στην τελευταία θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση με μόλις 10% υπογειοποιημένο δίκτυο,  με την Πορτογαλία να είναι στο 25%. Αυτό γιατί κάποιοι αρέσκονται σε συγκρίσεις και νούμερα.

 «Φθηνοί στα λάχανα κι’ ακριβοί στα παραπούλια» ….. Όπου λάχανα οι πολίτες και όπου παραπούλια εξαγορασμένα ΜΜΕ , εργολάβοι και κομματικός στρατός.

 

www.otavoice.gr