Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

«Μνήμες Λιγνίτη»: Στις 10 Σεπτεμβρίου ο 14ος πανελλήνιος αγώνας δρόμου ΔΕΗ


«Μνήμες Λιγνίτη»: Στις 10 Σεπτεμβρίου ο 14ος πανελλήνιος αγώνας δρόμου ΔΕΗ

Από το 2009 ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΔΕΗ Α.Ε, κατάφεραν να διατηρήσουν ζωντανό έναν θεσμό που ξεκίνησε ως μια απλή αθλητική διοργάνωση και έφθασε να αποτελεί έναν θεσμό γνωστό και αναγνωρισμένο στο Πανελλήνιο. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του σωματείου, μέχρι στιγμής, όλες οι συνδιοργανώσεις «Μνήμες Λιγνίτη» ξεπέρασαν  κάθε προσδοκία, δικαιώνοντας απολύτως τον αρχικό στόχο: Να καθιερώσουμε μια εκδήλωση, ένα γεγονός που θα τιμά τους λιγνιτωρύχους. Αυτούς που θυσίασαν τη ζωή τους στο βωμό του καθήκοντος για την παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτούς που συνεχίζουν και σήμερα να κάνουν το ίδιο, κάτω από σκληρές, αντίξοες, απρόβλεπτες και επικίνδυνες συνθήκες. Αυτούς που εργάζονται με ζήλο, αυταπάρνηση και συνέπεια. 

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, τα όσα ισχύουν και τους κανονισμούς-οδηγίες που έχουν δοθεί, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να προκηρύξουμε τον 14ο Αγώνα που είμαστε σίγουροι ότι θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Με αρκετή  εμπειρία πλέον και με την αγάπη του κόσμου να ανεβάζει τον πήχη της διοργάνωσης, Σπάρτακος και ΔΕΗ αναλαμβάνουμε  τη διοργάνωση του 14ου αγώνα την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023, με ακόμα μεγαλύτερους στόχους, περισσότερο μεράκι και θετική διάθεση. 

Γενικές πληροφορίες για την περιοχή: Η πόλη της Πτολεμαΐδας ανήκει στο Νομό της Κοζάνης (έναν από τους 4 Νομούς της  Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας) και είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Εορδαίας. Αποτελεί το ενεργειακό κέντρο της χώρας και ταυτόχρονα ένα από τα μεγαλύτερα ενεργειακά κέντρα της Ευρώπης, λόγω των λιγνιτών που κρύβει η γη της Εορδαίας. Απέχει 150 χιλ. από Θεσ/νικη και 520 χιλ. από Αθήνα, με εύκολη και άνετη πρόσβαση μέσω Εγνατίας οδού.

Η Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί έναν εξαιρετικό τουριστικό προορισμό καθ’ όλη η διάρκεια του έτους. Διαθέτει πλούσιο υδάτινο στοιχείο με τις οκτώ λίμνες της και τα πολλά ποτάμια της, ενώ το υγρό στοιχείο εναλλάσσεται αρμονικά με βραχώδεις όγκους, φαράγγια, θολωτά γεφύρια, δασωμένους λόφους, καθώς και μοναδικής σπουδαιότητας ιστορικών και εκκλησιαστικών αξιοθέατων. Οι φιλόξενοι άνθρωποι, οι μοναδικοί προορισμοί, τα ποικίλα και μοναδικά παραδοσιακά γαστρονομικά προϊόντα (τα κρασιά, τα γαλακτοκομικά, τα ζυμαρικά, κ.ο.κ.), αναμφίβολα καθιστούν τη Δυτική Μακεδονία πρώτη επιλογή προορισμού, ενώ ειδικά η πόλη της Πτολεμαΐδας είναι σε θέση να προσφέρει άριστες συνθήκες διαμονής και φιλοξενίας στους επισκέπτες της.

Χαρακτηριστικά του αγώνα: Ο αγώνας αποτελείται από δύο σκέλη: το αγωνιστικό Ανδρών – Γυναικών που από φέτος θα καλύπτει  απόσταση 21 Km (ημιμαραθώνιος) και το Λαϊκό Δρόμο  5Km Ανδρών – Γυναικών.

Λεπτομέρειες για τη διοργάνωση:

 • Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 10/9/2023. Τόπος διεξαγωγής : Πτολεμαΐδα  Π.Ε. Κοζάνης.
 • Απόσταση 21 χιλ. Ημιμαραθώνιος  Δρόμος ανδρών-γυναικών
 • 5 Km Λαϊκός Δρόμος ανδρών – γυναικών γενική κατάταξη.  
 • Είδος αγώνα: Άσφαλτος.
 • Υψόμετρο: 600μ.
 • Ώρα 6:00 π.μ. ταυτοποίηση αθλητών στο σημείο τερματισμού ¨Μνήμες Λιγνίτη¨ (στην Σχολή Πυροσβεστών)
 • Ώρα 07:45 π.μ. μεταφορά με λεωφορεία στο σημείο εκκίνησης, για τους αθλητές της διαδρομής των 21ος χιλιομέτρων.
 • Ώρα 8:45 π.μ μεταφορά με λεωφορεία στο σημείο εκκίνησης, για τους αθλητές της διαδρομής των 5 χιλιομέτρων. 
 • Ώρα 9:00 π.μ. εκκίνηση Αγώνα Δρόμου για τα 21Km και ώρα 9:15 ώρα εκκίνησης για τα 5Km.  

Τερματισμός – Βραβεύσεις

Οι απονομές θα γίνουν αμέσως μετά τον τερματισμό των τριών πρώτων κάθε κατηγορίας.

Τόσο στην απόσταση των 21Km όσο και στην απόσταση των 5Km θα βραβευτούν με κύπελλα και μετάλλια οι 3 πρώτοι που θα τερματίσουν ανεξαρτήτου φύλλου και ηλικίας.

Ειδική κατηγορία βράβευσης θα απολέσουν τα άτομα με αναπηρία και οι συνοδοί τους. 

Γενικές πληροφορίες για τον αγώνα: 

 • Η διαδρομή είναι ακριβώς 21Km και αντιστοίχως 5Km μετρημένη με GPS, με ελάχιστες υψομετρικές διαφορές, 
 • Ατομική χρονομέτρηση για κάθε αθλητή χωριστά με χρήση ηλεκτρονικών μέσων (CHIP).  
 • Η εκκίνηση θα δοθεί από τον χώρο των ορυχείων και θα διέλθει από την εθνική οδό Κοζάνης-Πτολεμαΐδας, την πόλη της Πτολεμαΐδας, ενώ ο  τερματισμός θα γίνει στο μνημείο των λιγνιτωρύχων στην έξοδο της πόλης προς Φλώρινα.
 • Σταθμοί νερού θα υπάρχουν καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα και στις δύο διαδρομές. Στην εκκίνηση και ανά 3 χιλιόμετρα στα 21Km, στην εκκίνηση των 5Km και σε δύο σημεία της διαδρομής του.
 • Στο σημείο του τερματισμού θα διανεμηθούν φρούτα, χυμοί και νερά στους δρομείς.   
 • Ασθενοφόρα, της ΔΕΗ και του ΕΚΑΒ εξοπλισμένα με απινιδωτή, επανδρωμένα με το απαραίτητο πλήρωμα (γιατρός, νοσηλευτικό προσωπικό) θα ακολουθούν τους δρομείς για περιπτώσεις όπως εγκατάλειψη, μικροπροβλήματα κ.ο.κ.  
 • Θα υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων με ευθύνη της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας.
 • Χιλιομετρική σήμανση της διαδρομής ανά 1Km.
 • Οι αθλητές, την ημέρα του αγώνα,  θα πρέπει να είναι στις 6.00 π.μ. στο χώρο του τερματισμού (πλατεία «Μνήμες Λιγνίτη»), για να γίνει ταυτοποίηση των αθλητών κι από κει με λεωφορεία των διοργανωτών θα μεταφερθούν στα σημεία εκκίνησης.
 • Αθλητές κάτω των 15 ετών συμμετέχουν στον εν λόγω αγώνα με ευθύνη των γονέων τους και αφού υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ή επιδείξουν Δελτίο μέλους αθλητικού συλλόγου.
 • Υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας συμμετεχόντων αθλητών οι οποίοι θα έρθουν από απόσταση άνω 300km για το βράδυ του Σαββάτου 9.9.2023, κατόπιν συνεννόησης με την οργανωτική επιτροπή.  

Δηλώσεις συμμετοχής: Οι δηλώσεις συμμετοχής συμπληρώνονται απευθείας στην ηλεκτρονική μας ιστοσελίδα www.spartakos-dei.gr αλλά και στα γραφεία του Σωματείου, Β. Κων/νου 4 (1Ος όροφος), από Δευτέρα 10 Ιουλίου ως και την Τετάρτη 30 Αυγούστου και ώρα 12.00 το μεσημέρι.  
 

Περισσότερες Πληροφορίες στην οργανωτική επιτροπή:

Μανώλας Γεώργιος 6981220027

Περπερίδης Κων/νος 6974743686

Πουτογλίδης Κων/νος 6976007424

Αγγελίδης Νικόλαος 6955066177

Σπανοδημητρίου Ιωάννης 6977744228

Παπαδόπουλος Βασίλειος 6976394700

Αρχειοθήκη ιστολογίου