Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Οι αυξήσεις και οι προβλέψεις για νέα άνοδο στο ρεύμα «στέλνουν» περισσότερους καταναλωτές στα μπλε τιμολόγια

 energypress.gr

Οι νέες αυξήσεις «στέλνουν» περισσότερους καταναλωτές στα μπλε τιμολόγια

Την τάση αυτή φαίνεται ότι ενισχύουν και οι εταιρείες προμήθειας, οι οποίες συνιστούν στους πελάτες τους που επικοινωνούν με τα call centers τη λύση των σταθερών ολιγόμηνης διάρκειας μπλε τιμολογίων. Ακόμη και στους καταναλωτές που απευθύνονται στις εταιρείες για να μπουν στα κίτρινα τιμολόγια, τα call centers απαντούν ότι αναμένονται νέες αυξήσεις τιμών τον Αύγουστο και για αυτό καλύτερα είναι να σκεφθεί κανείς τη λύση των σταθερών τιμολογίων με διάρκεια από 4 έως 6 μήνες που έχουν και τις πιο ανταγωνιστικές χρεώσεις. 

Μάλιστα η διαφορά μεταξύ των σταθερών μπλε τιμολογίων και των πιο ανταγωνιστικών κίτρινων τιμολογίων δεν είναι μεγάλη: τα κίτρινα τιμολόγια των παρόχων ξεκινούν από τα 7,7 λεπτά η κιλοβατώρα , με τα περισσότερα να βρίσκονται στην περιοχή των 9,1 με 9,3 λεπτά η κιλοβατώρα. Αντίστοιχα τα μπλε τιμολόγια 5μηνης και 6μηνης διάρκειας κινούνται στην περιοχή των 8,8 έως 12,9 λεπτά η κιλοβατώρα. Αυτό σημαίνει ότι ένα νοικοκυριό με κατανάλωση 300 κιλοβατώρες στα κίτρινα τιμολόγια θα πληρώσει το μήνα από 29 έως 33 ευρώ ενώ στα μπλε περιλαμβανομένου και του παγίου που συνήθως κυμαίνεται στα 9,9 ευρώ θα πληρώσει από 36 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μπλε τιμολόγια δίνουν και στις εταιρείες πλεονέκτημα: καταρχάς διασφαλίζουν ότι οι πελάτες τους θα παραμείνουν στον ίδιο πάροχο για το επόμενο χρονικό διάστημα και δε θα μετακομίσουν σε κάποιον άλλο πάροχο, που πιθανόν να προσφέρει πιο φθηνό πράσινο ή κίτρινο τιμολόγιο. Επίσης οι εταιρείες μπορούν να οργανώσουν καλύτερα τις αγορές ενέργειας καθώς μπορούν να κλείσουν συμβάσεις αγοραπωλησίας ρεύματος και να επιτύχουν σωστή διαχείριση του χαρτοφυλακίου τους. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζουν σταθερά περιθώρια κέρδους και θωρακίζονται και οι ίδιες οι εταιρείες απέναντι στη μεταβλητότητα της χονδρεμπορικής αγοράς.

Αρχειοθήκη ιστολογίου