Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Σκυλακάκης: Τον Σεπτέμβριο στον “αέρα” το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Δωδεκανήσου

energypress.gr

Σκυλακάκης: Τον Σεπτέμβριο στον “αέρα” το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Δωδεκανήσου

Σε δέσμη ανακοινώσεων πάνω σε ζητήματα που αφορούν τη Ρόδο και τη Δωδεκάνησο συνολικά, με πρωτεύον αυτό της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Δωδεκανήσου με την ηπειρωτική χώρα, προέβη ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μετά από συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χαρζημάρκο και τον Δήμαρχο Ρόδου Αλέξανδρο Κολιάδη.

Ο κ. Σκυλακάκης ανακοίνωσε ότι το προσεχή Σεπτέμβριο θα βγει στον “αέρα” διαγωνισμός για την ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών με καλώδιο και συγκεκριμένα μέσω της Κορίνθου όπου είναι ήδη έτοιμο το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης το οποίο εγκαινιάστηκε πριν από ένα μήνα και έχει δομηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποτελέσει τη βάση για την ηλεκτρική διασύνδεση των Δωδεκανήσων.

Παράλληλα, ανακοίνωσε την εκπόνηση απο τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος προγράμματος για την διαχείριση του υπερπληθυσμού των ελαφιών – της Ρόδου, ενώ σε ό,τι αφορά το Πρόγραμμα “The Rhodes Co–Lab” ο Υπουργός Περιβάλλοντος ανακοίνωσε τη συμμετοχή του ΥΠΕΝ στο , με δράσεις που θα συνδυάζουν υψηλής ποιότητας τουριστικές υπηρεσίες με σημαντική εξοικονόμηση ύδατος, συμβάλλοντας στο στόχο να αποτελέσει πρότυπο βιωσιμότητας στον τουρισμό.

Ειδικότερα για την ηλεκτρική διασύνδεση των Δωδεκανήσων, ο κ. Σκυλακάκης δήλωσε:

«Προχωρούμε πολύ σύντομα στο επόμενο βήμα για την ηλεκτρική διασύνδεση της Δωδεκανήσου με την ηπειρωτική Ελλάδα. Τον Σεπτέμβριο θα βγει στον «αέρα» διαγωνισμός για το καλώδιο. Μιλάμε για μια τεράστια επένδυση η οποία θα δώσει ενεργειακή ασφάλεια και θα επιτρέψει την πολύ καλύτερη αξιοποίηση των υπεράκτιων ενεργειακών πόρων που υπάρχουν στο Αιγαίο. ‘Όταν ολοκληρωθεί η διασύνδεση, τότε μιλάμε για μια καινούργια πραγματικότητα». Διαβεβαίωσε ότι σε συνδυασμό με την διασύνδεση «θα υπάρχει πάντα, είτε με ψυχρή εφεδρεία είτε με μπαταρίες είτε με συνδυασμό μπαταριών και ψυχρής εφεδρείας, απόλυτη ενεργειακή κάλυψη των νησιών».

Την ικανοποίησή του για τις ανακοινώσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος λέγοντας:

«Είναι εξαιρετική είδηση για μας κύριε Υπουργέ, η έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την ηλεκτρική διασύνδεση της Δωδεκανήσου και σας ευχαριστούμε για την αφοσίωση σε αυτό το στόχο. Η συνεργασία μας ήταν πάντοτε αποδοτική. Η διασύνδεση είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο ζήτημα για το μέλλον των νησιών.

Από την πλευρά του και ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Κολιάδης ευχαρίστησε τον κ. Σκυλακάκη για τη συμβολή του ως Υπουργός Οικονομικών στο μεγάλο έργο της αποκατάστασης του Εθνικού Θεάτρου και πρόσθεσε:

«Θεωρώ όμως ότι και ως Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι ακόμα πιο σπουδαίος και πιο σημαντικός ο ρόλος και η εργασία σας. Το λέω αυτό, διότι ζούμε σε ένα νησί το οποίο οικονομικά στηρίζεται κατά πολύ και στο περιβάλλον και στην ενέργεια. Η Ρόδος ήταν πάντα ένα νησί “πράσινο” το οποίο κατάφερε να προσελκύσει εκατομμύρια επισκέπτες εδώ δεκαετίες για το φυσικό του κάλλος. Να σου πω λοιπόν ότι, χωρίς ενέργεια δεν υπάρχει επόμενη μέρα, χωρίς περιβάλλον ακόμα λιγότερο. Αρα είναι πολύ σπουδαίο έργο σας και πολύ σημαντικό που βρίσκεστε σήμερα εδώ, με τα καλά νέα που ακούσαμε».

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, προσκεκλημένοι του CEO της Nova Παναγιώτη Γεωργιόπουλου, μετάβησαν στην Κοιλάδα των Πεταλουδών για την ανακοίνωση της έναρξης του έργου Smart Forest Rhodes (τοποθέτηση συστήματος ICT πυρανίχνευσης στην περιοχή «Πεταλούδες») στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας της Nova.

Αρχειοθήκη ιστολογίου