Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Ευκαιρίες εξαγοράς νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό αναζητά η ΔΕΗ

 

Ευκαιρίες εξαγοράς νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό αναζητά η ΔΕΗ

Ευκαιρίες εξαγοράς νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό αναζητά η ΔΕΗ, με το συγκεκριμένο άξονα να αποτελεί κεντρικό μέρος του ολοκληρωμένου πλάνου εξαγορών, πωλήσεων, και αποσχίσεων/συγχωνεύσεων λειτουργιών και δραστηριοτήτων που σχεδιάζεται σε επίπεδο Ομίλου.

Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι ο συγκεκριμένος τομέας θα ανατεθεί σε νέο διευθυντικό στέλεχος, το οποίο ήδη αναζητείται από τη διοίκηση της επιχείρησης, προκειμένου να αναλάβει την εκπόνηση και υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδιασμού, φέρνοντας φρέσκο αέρα στον Όμιλο, αξιοποιώντας τη σχετική εμπειρία που θα έχει αντλήσει μέσα από τη διαδρομή του στην αγορά.

Οι εξαγορές start-up επιχειρήσεων θα διευκολύνουν τη ΔΕΗ να υλοποιήσει νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες, σύμφωνα με το στρατηγικό σχεδιασμό της, αλλά και να ενισχύσει υφιστάμενες.

Γι’αυτό και η αναζήτηση κατάλληλων ευκαιριών αναγκαστικά εμπλέκει πλήθος συναρμόδιων Διευθύνσεων του Ομίλου, προκειμένου να αναλυθούν και να αξιολογηθούν οι προκύπτουσες ευκαιρίες συνεργασίας και εξαγοράς.

Η διεύρυνση του πεδίου δραστηριοτήτων της ΔΕΗ τα τελευταία χρόνια στα πλαίσια του συντελούμενου εταιρικού μετασχηματισμού, μετά και από τις σχετικές καταστατικές αλλαγές και επιχειρηματικές κινήσεις, φέρνει τον Όμιλο σε θέση όπου οι κινήσεις του μπορεί να καθορίσουν τις εξελίξεις και τον ανταγωνισμό σε διάφορους τομείς και κλάδους.

Είναι χαρακτηριστικό, για παράδειγμα, ότι η διαρκώς ενισχυόμενη παρουσία της ΔΕΗ στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, μέσα και από τη δραστηριοποίησης της ΔΕΗ Blue, συνδυάστηκε με την προ διετίας εξαγορά της start-up εταιρείας παροχής υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης Carge.

Πρόκειται για ένα επιτυχημένο παράδειγμα που δείχνει το δρόμο για παρόμοια σχετικά εγχειρήματα τα οποία θέλει να αναλάβει στο προσεχές μέλλον η ΔΕΗ.

Ας σημειωθεί, επίσης, ότι σημαντική ώθηση στις δράσεις της ΔΕΗ αναφορικά με τις νεοφυείς επιχειρήσεις, μπορεί να δώσει το ΔΕΗ Innovation Hub, που τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται και αναπτύσσει δράσεις με ευρύτερο επιχειρηματικό αντίκτυπο όπως η δημιουργία Επιχειρηματικού Ταμείου Καινοτομίας (Innovation Fund), οι λειτουργίες επιχειρηματικής θερμοκοιτίδας και επιταχυντή (Business Incubator & Accelerator), καθώς και η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών μέσα και από συνεργασίες. Επίσης, με δράσεις στον τομέα της Έρευνας και Καινοτομίας για θέματα επιχειρηματικού ενδιαφέροντος στους τομείς περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης, ενέργειας, υλικών και κατασκευών, ψηφιακών και βιομηχανικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένης της κυβερνοασφάλειας.  

Αρχειοθήκη ιστολογίου