Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

Κύρτσος: Λάθος να λέει ο Χατζηδάκης για ποινικές ευθύνες στη ΔΕΗ

Αποστάσεις του ευρωβουλευτή της ΝΔ από τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών στη ΔΕΗ  - «Το μόνο που μπορούμε να ψάξουμε σε δικαστικό επίπεδο είναι την επένδυση 5-6 εκατομμυρίων σε εταιρεία βασικού συνεργάτη του Ζάεφ» είπε στο ΘΕΜΑ 104,6
Αποστάσεις από τις θέσεις του υπουργού Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αναζήτησης ποινικών ευθυνών για την κακή κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η ΔΕΗ, έλαβε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος, μιλώντας στο ραδιόφωνο «ΘΕΜΑ 104,6» και στους Γιώργο Λαμπράκο και Βασίλη Αναστασόπουλο. 
«Πιστεύω ότι είναι λάθος του Χατζηδάκη», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον κ. Κύρτσο, η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να ψάξει ότι σε πολιτικό επίπεδο κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «τα κάνανε σαλάτα στη διαχείριση της ΔΕΗ». Στο ζήτημα της ΔΕΗ, συμπλήρωσε «το μόνο που μπορούμε να ψάξουμε σε δικαστικό επίπεδο είναι η επένδυση των 5-6 εκατ. σε εταιρεία βασικού
συνεργάτη του Ζόραν Ζάεφ, όταν έκαναν τη συμφωνία των Πρεσπών. Αυτό είναι κάτι που μυρίζει από μακριά». 
Παράλληλα, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι αυτό που πρέπει να υπάρξει είναι στρατηγική για τη ΔΕΗ. «Η ΔΕΗ καταρρέει, είναι η αγωνία του αρμόδιου υπουργού, δεν μπορείς να του αφαιρέσεις το δικαίωμα να το περιγράφει, γιατί όντως καταρρέει η ΔΕΗ», ανέφερε. Πέραν της επιβάρυνσης της ελληνικής οικονομίας, θα πρέπει να καθοριστεί πώς θα έρθουν οι επενδύσεις. «Ποια είναι η στρατηγική μας; Δεν έχουμε δει στρατηγική ακόμη» ανέφερε. 

Ο κ. Κύρτσος ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να στείλει συγκεκριμένα μηνύματα με τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών των προηγούμενο. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι μπορεί να γίνει επιτροπή για τη διαχείριση της «συνωμοσίας της Novartis», όπου πρέπει να υπάρξουν εξηγήσεις και «για τα οικονομικά, τη έγινε το πρώτο εξάμηνο του 2015, με τον λογαριασμό των 100 δισ. ευρώ».


Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, η Μαρία Σπυράκη διαφώνησε με τον Γιώργο Κύρτσο όσον αφορά στη ΔΕΗ, λέγοντας ότι δεν έχει την ίδια άποψη και θεωρεί τη στρατηγική του Κωστή Χατζηδάκη σωστή. 

«Ο κ. Χατζηδάκης κάνει ένα βήμα τη φορά. Στο πρώτο σκέλος αυξάνει την εισπραξιμότητα και τη ρευστότητα της επιχείρησης και στο δεύτερο σκέλος αναδιαρθρώνει την Επιχείρηση και με κανόνες και με συμμαχίες, όπως αποδείχτηκε από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Βερολίνο, προχωρά στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και στην αύξηση του μεριδίου των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Είναι συγκροτημένο σχέδιο που υλοποιείται βήμα προς βήμα» τόνισε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.
«Η διερεύνηση των ευθυνών του εξαμήνου Βαρουφάκη είναι δεδομένη. Ήταν στις προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ, δεν νομίζω ότι εκπλήσσεται κανένας γι' αυτό. Το γεγονός ότι η διερεύνηση της κατάστασης της ΔΕΗ συνδέεται με το τρίτο πρόγραμμα και τις απαιτήσεις των πιστωτών, τις οποίες υπέγραψε η κυβέρνηση, είναι επίσης εδώ» επισήμανε η Μαρία Σπυράκη.


 https://energypress.gr/news/kyrtsos-lathos-na-leei-o-hatzidakis-gia-poinikes-eythynes-sti-dei

Αρχειοθήκη ιστολογίου