Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

Aγωνιστική Συνεργασία Σπάρτακου: Ανακοίνωση για τις αρχαιρεσίες του Σπάρτακου

 


Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που συμμετείχαν μαζικά στις αρχαιρεσίες του Σπάρτακου. Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τους εργαζόμενους που κόντρα στους εκβιασμούς, τα ψεύτικα διλλήματα,  τα ρουσφέτια, την τρομοκρατία κ.α. άντεξαν την πίεση και έφτασαν στην κάλπη με ψηλά το κεφάλι στηρίζοντας

το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συνεργασίας.

            Οι εκλογές έγιναν μετα από περίπου 5 χρόνια. Μεσολάβησε η πανδημία , η εφαρμογή των μνημονικών νόμων, η περεταίρω απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με την απολιγνιτοποίηση.

            Μέσα σε αυτές τις συνθήκες οξύνθηκε η πόλωση, η εργοδοσία και η κυβέρνηση, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ  είχαν έντονο ενδιαφέρον αφού επιδίωκαν να στηριχτεί από τους εργαζόμενους η πολιτική τους για την ενέργεια, να έχουν ένα συνδικάτο υποχείριο τους να στηρίζει τις επιλογές του κράτους και της εργοδοσίας.

            Ήταν γνωστό ότι στις αρχαιρεσίες του Σπάρτακου παρεμβαίνει η εργοδοσία όμως αυτή τη φορά ήταν αισθητή η παρουσία της σε κάθε βήμα της εκλογικής διαδικασίας. Το μόνο που δεν κάνανε αυτή την φορά ήταν να είναι οι ίδιοι οι διευθυντές υποψήφιοι.

            Επιστράτευσαν την καταστολή στέλνοντας τους φύλακες συνάδελφο συνταξιούχο να αποχωρήσει από το Ορυχείο Μαυροπηγής, δημοσίευσαν το πρόγραμμα εθελούσιας τις μέρες των αρχαιρεσιών ενώ περίσσευαν οι υποσχέσεις οι απειλές κ.α.

            Εργοδοσία, κυβέρνηση, αστικά κόμματα, εκλεγμένοι στην τοπική διοίκηση όλοι μπήκαν στην μάχη ώστε στις αρχαιρεσίες να εκφραστεί η σύμπλευση των εργαζόμενων με τις δυνάμεις αυτές που στήριξαν την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, της απολιγνιτοποίησης της «πράσινης» μετάβασης.

            Το αποτέλεσμα στις αρχαιρεσίες είναι αρνητικό για τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ Α.Ε. για το εργατικό κίνημα της περιοχής. Παραμένουν μεγάλη πλειοψηφία οι δυνάμεις του εργοδοτικού –κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

            Μπροστά στα δύσκολα που έχουμε μπροστά μας, την απολιγνιτοποίηση,  την επιθετικότητα της εργοδοσίας, την εντατικοποίηση , τις ελλείψεις σε μέτρα υγείας και ασφάλειας, την υπονόμευση των Σ.Σ.Ε δεν χρειάζεται καμία απογοήτευση και αναμονή. Μόνο η δικιά μας ενεργητική παρέμβαση μέσα και έξω από χώρους δουλειάς μπορεί να επιφέρει την πραγματική ανακούφιση του εργαζόμενου λαού. Ένα κίνημα αντεπίθεσης, σε σύγκρουση με την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της, που θα ενώνει όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης, με σωματεία που υπερασπίζονται τις ζωντανές συλλογικές διαδικασίες που κάθε φορά θα κάνει και ένα βήμα παραπάνω για να γίνονται πράξη οι δίκαιες διεκδικήσεις μας.

Αρχειοθήκη ιστολογίου