Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

ΔΕΗ: Σταθερές και μεταβλητές αποδοχές για τα μέλη του ΔΣ ανάλογα με την επίτευξη οικονομικών στόχων, ενέκρινε η ΓΣ

energypress.gr

Εγκρίθηκαν σήμερα από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ οι εισηγήσεις για αλλαγές στο καταστατικό και την πολιτική αποδοχών των μελών του ΔΣ της επιχείρησης, όπως προτάθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο. Η γενική συνέλευση συνεδρίαση υπό την προεδρία του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης Γιώργου Στάσση.

Οι αλλαγές στο καταστατικό (εγκρίθηκαν με πλειοψηφία 91,6 %) σχετίζονται με την προσαρμογή στη νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία της ΔΕΗ μετά την εξαίρεση της από το πεδίο εφαρμογής του νόμου περί εταιρικής διακυβέρνησης των ανωνύμων εταιρειών του Δημοσίου και της ΕΕΣΥΠ. Προβλέπεται επίσης η σύσταση Επιτροπής Προμηθειών από τον διευθύνοντα σύμβουλο, τους Αναπληρωτές Διευθύνοντες Συμβούλους, και γενικούς διευθυντές.

Σε σχέση με την πολιτική αποδοχών (εγκρίθηκε από το 89,42 %) για τα μέλη του ΔΣ προβλέπονται σταθερές και μεταβλητές αποδοχές, ανάλογες με εκείνες που ισχύουν για τα στελέχη της επιχείρησης, οι οποίες εξαρτώνται από την επίτευξη οικονομικών, στρατηγικών και περιβαλλοντικών στόχων καθώς και συμμετοχή στο Πρόγραμμα Δωρεάν Διάθεσης Μετοχών.

Τέλος υπερψηφίστηκαν με 87,2 % αλλαγές στη σύνθεση της Επιτροπής Ελέγχου της εταιρείας με τη εκλογή του κ. Χρήστου - Στέργιου Γκλαβάνη.

 

Αρχειοθήκη ιστολογίου