Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Ομολογιακό δάνειο για κεφάλαια κίνησης 30 εκατ. ευρώ από την Αlpha Bank παίρνει η ΔΕΗ

Μιχάλης Μαστοράκης
Τη σύναψη ομολογιακού δανείου ύψους 30 εκατ. ευρώ από την Alpha Bank ενέκρινε χθες το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ. Το δάνειο έχει την εγγύηση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, στο πλαίσιο του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων Covid-19.
Στόχος του δανείου είναι η κάλυψη της επιχείρησης με κεφάλαιο κίνησης. Σε ό,τι αφορά τους όρους του νέου δανείου η ΔΕΗ έχει δικαίωμα ενεργοποίησης της πιστωτικής γραμμής έως 31/12/2020. Η διάρκεια του δανείου δεν μπορεί να υπερβαίνει τα πέντε έτη ούτε να εκτείνεται πέραν της 15ης Σεπτεμβρίου 2025.

Το επιτόκιο ορίστηκε στο Euribor με ελάχιστο ύψος το μηδέν και περιθώριο 3,0% ετησίως, ενώ για την αποπληρωμή προβλέπονται 8 ισόποσες χρεολυτικές δόσεις κεφαλαίου, από 3,75 εκατ. ευρώ η κάθε μία και καταβολή ανά εξάμηνο αρχής γενομένης στις 31/3/2022 η πρώτη και η τελευταία στις 15/9/2025. Σημειώνεται τέλος ότι οι εγγυήσεις της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας καλύπτουν το 80% του δανείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για το δεύτερο αντίστοιχο δάνειο που εγκρίνει το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ το τελευταίο διάστημα, καθώς είχε προηγηθεί δάνειο ύψους 25 εκατ. ευρώ από άλλη τράπεζα.


Αρχειοθήκη ιστολογίου