Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Σαρωτικές αλλαγές στη διοίκηση της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών

Κωνσταντίνος Φιλίππου
Την αντικατάσταση των πέντε μελών της διοίκησης της εισηγμένης στο χρηματιστήριο Αθηνών, ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση.
Μέσα από τον πλειοψηφικό μέτοχο, τη ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ, που εκπροσωπεί τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου με ποσοστό 51% στην εισηγμένη, ετοιμάζεται να προτείνει τα νέα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το διοικητικό της συμβούλιο.
Αυτό προκύπτει τόσο από τα θέματα που θα κληθούν οι μέτοχοι της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών να αποφασίσουν στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση της εταιρίας στις 16 Ιουλίου όσο και από πληροφορίες του energypress.

Πιο συγκεκριμένα το 8ο θέμα της ατζέντας της τακτικής γενικής συνέλευσης καλεί τους μετόχους να αποφασίσουν για την εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου και τον ορισμό των ανεξάρτητων μελών. Η θητεία των σημερινών μελών λήγει στις 11 Δεκεμβρίου του 2020, ωστόσο το θέμα έρχεται έξι μήνες. Η διοίκηση της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών προτρέπει μάλιστα τους μετόχους, αν έχουν να προτείνουν κάποιον υποψήφιο να το πράξουν αποστέλλοντας το βιογραφικό του μέχρι και 48 ώρες πριν τις 16 Ιουλίου.
Τα μέλη του Δ.Σ. σήμερα είναι ο Ιάσων Ρουσόπουλος, πρόεδρος, ο Ιωάννης Καμπούρης, αντιπρόεδρος και  οι Αλέξανδρος Νικολούζος, Κωνσταντίνος Καρακατσάνης και Ευάγγελος Δαρούσος, μέλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα αντικαταστήσει και τους πέντε, προτείνοντας στη γενική συνέλευση τους αντικαταστάτες τους.
Οι αλλαγές αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται να επηρεάσουν τουλάχιστον σε πρώτη φάση τον ΑΔΜΗΕ, αν και οι Ιάσων Ρουσόπουλος και Ιωάννης Καμπούρης είναι και μέλη του Δ.Σ. του Διαχειριστή. Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών κατέχει το 51%, με τη ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ να ελέγχει το 25% και την κινεζική State Grid το 24%.
Δεδομένη θεωρείται πάντως, η παραμονή στο τιμόνι του ΑΔΜΗΕ του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Μάνου Μανουσάκη. Ο τελευταίος χαίρει της εμπιστοσύνης του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αλλά και των Κινέζων κι επιπλέον, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, καλείται να παίξει σημαντικό ρόλο στην επικείμενη περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του Διαχειριστή και στην option που υπάρχει για το δικαίωμα  άσκησης ης πρώτης προσφοράς της State Grid, με βάση τη συμφωνία των μετόχων.  



 https://energypress.gr/news/sarotikes-allages-sti-dioikisi-tis-admie-symmetohon-stis-16-ioylioy-ta-nea-prosopa

Αρχειοθήκη ιστολογίου