Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Ο ΔΕΔΔΗΕ προχωρά στον εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση του υποσταθμού Αγ. Δημητρίου-Νέας Σμύρνης

Χάρης Αποσπόρης
Σε εκσυγχρονισμό ενός από τους πιο σημαντικούς υποσταθμούς του ΔΕΔΔΗΕ στα νότια προάστια της Αθήνας, αυτόν του Αγ. Δημητρίου-Νέας Σμύρνης, προχωρά ο διαχειριστής.
Σύμφωνα με απάντηση του ΔΕΔΔΗΕ σε σχετική ερώτηση της βουλευτή Σοφίας Σακοράφα, ο εν λόγω υποσταθμός λειτουργεί από τη δεκαετία του 1970 με ισχύ 494 MVA. Η ανακατασκευή του και η μετατροπή του σε κέντρο διανομής αποτέλεσε αίτημα των περιοίκων.

Πλέον ο ΔΕΔΔΗΕ προσανατολίζεται σε μετατροπή του ώστε να φιλοξενείται εντός κτηρίου ο υπαίθριος εξοπλισμός με διατήρηση της υπόγειας τροφοδότησης από την υψηλή και μέση τάση. Η λύση που προκρίθηκε θα χρησιμοποιεί τις τελευταίες διαθέσιμες τεχνολογίες ώστε να υπάρξει βελτίωση στην αξιοπιστία του δικτύου και στην τροφοδοσία της περιοχής.
Το νέο κτήριο θα είναι καλαίσθητο και άρτια εναρμονισμένο με το περιβάλλον, ενώ το όλο έργο περιλαμβάνεται στο σχέδιο ανάπτυξης του δικτύου 2019-2023 το οποίο εγκρίθηκε από τη ΡΑΕ. Η εκκίνηση των εργασιών αναμένεται να γίνει εντός του 2023 και θα διαρκέσουν περί τα 3 χρόνια έναντι 17 εκατ. ευρώ.

Αρχειοθήκη ιστολογίου