Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Κινέζοι επενδυτές στη Δυτ. Μακεδονία με ενδιαφέρον για τη μεταλιγνιτική εποχή

Γιάννα Παπαδημητρίου

Η «πράσινη» ενέργεια, οι μπαταρίες, οι μεταφορές και δη ο σιδηρόδρομος ήταν οι τομείς στους οποίους επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον υποψήφιων επενδυτών από την Κίνα, που συναντήθηκαν χθες με τον Περιφερειάρχη Γ. Κασαπίδη.

Στις συνομιλίες που είχαν με τον κ. Κασαπίδη, τα μέλη της κινεζικής αποστολής επιβεβαίωσαν το ενδιαφέρον τους για επενδύσεις στην περιοχή  είτε αυτοτελώς, είτε ως μέρη κοινοπραξίας.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές τους.

Το γεγονός ότι την κινεζική αποστολή συνόδευε ο πρόεδρος της Ευρωσύμβουλοι Α.Ε. Δρ. Πάρης Κοκορότσικος, με σημαντική και διαχρονική παρουσία (και) στον τομέα της ενέργειας, με διεθνείς και εγχώριες συνεργασίες με μεγάλους ενεργειακούς ομίλους, μάλλον υποδεικνύει ότι το ενδιαφέρον των Κινέζων είναι αρκετά ζεστό.

Πάντως, το γεγονός ότι η ταυτότητα των υποψήφιων επενδυτών δεν έγινε γνωστή, καθώς δεν υπήρξαν σχετικές ανακοινώσεις, ενδέχεται να υποδηλώνει ότι οι επαφές δεν έχουν ακόμα προχωρήσει σε σημείο που να επιτρέπει ανακοινώσεις.

Ίσως τέτοιες προκύψουν τις αμέσως επόμενες ημέρες, μετά και τις επαφές που θα έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, η κινεζική αποστολή με υπουργούς και άλλα κυβερνητικά στελέχη, με αντικείμενο τα επενδυτικά τους σχέδια.


https://energypress.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου