Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Η Αλεξάνδρα Σδούκου νέα Υφυπουργός Ενέργειας(;)- Η προοπτική εκπροσώπησης της Δυτικής Μακεδονίας στην κυβέρνηση

Η Αλεξάνδρα Σδούκου νέα Υφυπουργός Ενέργειας(;)- Η προοπτική ... 
Η Αλεξάνδρα Σδούκου, αναμένεται να είναι σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, η νέα Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας μετά από απόφαση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου, εκτός συγκλονιστικού
απροόπτου αναβαθμίζεται εντός των επόμενων ημερών, καταλαμβάνοντας τη θέση που άφησε κενή ο Γεράσιμος Θωμάς, μετά την παραίτησή του και την επιστροφή στις Βρυξέλλες.
Άνθρωποι που γνωρίζουν τα του Υπουργείου Ενέργειας, λένε στον «Π» πως η Αλεξάνδρα Σδούκου αποτελεί μία λογική επιλογή, τη δεδομένη χρονική στιγμή, καθώς είναι πολύ καλή γνώστης των θεμάτων που τρέχουν ενώ έχει χειριστεί προσωπικά κορυφαία ζητήματα όπως αυτό της ηλεκτροκίνησης.
Η Αλεξάνδρα Σδούκου, απολαμβάνει της εμπιστοσύνης και του πρωθυπουργού, καθώς υπήρξε τα τελευταία χρόνια ειδική σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε θέματα ενέργειας, ενώ φαίνεται πως έχει πολύ καλή συνεργασία και με τον Κωστή Χατζηδάκη.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος δε σπάει στα δύο, ενώ όπως είναι φυσικό η νέα Υφυπουργός θα έχει ρόλο και στο σχέδιο της απολιγνιτοποίησης και της Δίκαιης Μετάβασης.
Να σημειωθεί πως η κα Σδούκου, έλκει την καταγωγή της από τα Γρεβενά(από την πλευρά της μητέρας της), ενώ ερωτηματικό παραμένει αν στο νέο κυβερνητικό σχήμα θα εκπροσωπηθεί η Δυτική Μακεδονία.
Είναι δεδομένο πως μετά την παραίτηση Θωμά, πολλοί άρχισαν να σκέφτονται την πιθανή τοποθέτηση Δυτικομακεδόνα Βουλευτή, στη συγκεκριμένη θέση, σενάριο όμως που γρήγορα απομακρύνθηκε.
Αυτή τη φορά, οι πιθανότητες είναι αυξημένες, με τα φώτα να συγκεντρώνουν 2 κοινοβουλευτικοί, για θέσεις Υφυπουργών, χωρίς όμως να αποκλείεται η εκπροσώπηση της περιοχής να γίνει και από πρόσωπο εξωκοινοβουλευτικό.
Ζήσης Πιτσιάβας

e-ptolemeos.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου