Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

ΔΕΗ: Επέκταση του προγράμματος οικειοθελούς αποχώρησης σε όλες τις διευθύνσεις της Επιχείρησης - Νέες προσλήψεις

Την επέκταση του προγράμματος οικειοθελούς αποχώρησης της ΔΕΗ σε όλες τις διευθύνσεις της εταιρείας και σε όλους τους εργαζόμενους που πληρούν τις προϋποθέσεις, αποφάσισε σήμερα ομόφωνα το Δ.Σ. της επιχείρησης, κατόπιν πρότασης του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου Γιώργου Στάσση.
Το νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου θα αφορά περί τους 1700 με 1800 εργαζομένους στη ΔΕΗ Α.Ε, που έχουν ηλικία πάνω από 55 έτη. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, εξ αυτών μόνο οι 500 έχουν θεμελιώσει πλήρες δικαίωμα συνταξιοδότησης.
Πάντως, ο πρόεδρος της επιχείρησης Γιώργος Στάσσης είναι αποφασισμένος να τρέξει το νέο πακέτο οικειοθελούς αποχώρησης δίνοντας τη δυνατότητα για υποβολή αίτησης συμμετοχής από την 1η έως τις 31 Σεπτεμβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι το μπόνους είναι 20.000 ευρώ, ενώ οι εργαζόμενοι που αποχωρούν δικαιούνται και αποζημίωσης 15.000 ευρώ.

Ως προς το πρώτο πακέτο της εθελουσίας εξόδου που έτρεξε ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετείχαν συνολικά 702 εργαζόμενοι από τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ και από τις θυγατρικές της Μελίτη και Μεγαλόπολη. Το όφελος που αποκομίζει η εταιρία υπολογίζεται σε 48 εκ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι η εταιρία είχε θέσει ως στόχο την αποχώρηση 902 εργαζομένων από τις λιγνιτικές της μονάδες και σε αυτήν τελικά συμμετείχαν 602. Στη θυγατρική Λιγνιτική Μεγαλόπολης ανταποκρίθηκαν 81 και στη Λιγνιτική Μελίτης 42 εργαζόμενοι.
Σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΗ Παντελής Καραλευθέρης αναφέρει τα εξής:
«Με χαρά ανακοινώνω πως μόλις πριν λίγο, κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Γεωργιος Στάσσης πρότεινε προς το ΔΣ της ΔΕΗ, την επέκταση του προγράμματος οικειοθελούς αποχώρησης από την εταιρία, στους συναδέλφους της (μόνο της ΔΕΗ.ΑΕ) που έχουν τις προϋποθέσεις, από όλες τις διευθύνσεις της εταιρείας.
Η νέα πρόταση θα περιλαμβάνει και τις λιγνιτικές διευθύνσεις, δίνοντας έτσι και μια δεύτερη ευκαιρία για όσους θα ήθελαν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα και δεν είχαν δηλώσει την προηγούμενη φορά.
Διατύπωσα την ικανοποίηση μου για την εντυπωσιακή συμμετοχή του 95% των συναδέλφων στο πρόγραμμα, γεγονός που δείχνει οτι καλώς είχαμε κάνει την πρόταση και καλώς ο διευθύνων σύμβουλος θέλησε να αυξήσει γενναία το κίνητρο αποχώρησης, αλλάζοντας πλήρως την σκληρή πολιτική αντιμετώπισης των εργαζόμενων από το Μανατζμεντ.
Όπως βέβαια και για την ικανοποίηση των συναδέλφων την οποία ένιωσα δια ζώσης, με τον καλό λόγο όλων, που επιβράβευσε όσους πήραν την πρωτοβουλία.
Σε κάθε περίπτωση, αν και οι συνάδελφοι που μπορούν δυνητικά να αποχωρήσουν με την επέκταση του προγράμματος, πιθανά να είναι λιγότεροι από την πρώτη εφαρμογή του, η πρόταση έχει στοιχεία ίσης εφαρμογής και δίνει ευκαιρία και σε άλλους συναδέλφους.
Διατύπωσα στο Δ.Σ. την ΑΜΕΣΗ ανάγκη της δρομολόγησης των αναγκαίων διαδικασιών, για την πρόσληψη νέων συναδέλφων έτσι ώστε να μην απολεσθεί επ ουδενί, η τεράστια τεχνογνωσία που έχουν οι αποχωρήσαντες συνάδελφοι.
Ο πρόεδρος κ. Στάσσης υποσχέθηκε πως θα προχωρήσουν άμεσα οι αναγκαίες ενέργειες για νέες στοχευμένες προσλήψεις.»



Αρχειοθήκη ιστολογίου