Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Χατζηδάκης: Η Ελλάδα σε ιδανική θέση για να γίνει κόμβος μεταφορών και ενέργειας


Οι δυνατότητες της Ελλάδας να εξελιχθεί σε κόμβο των Βαλκανίων στις υποδομές και τις μεταφορές, αναλύθηκαν στο συνέδριο του Economist που φιλοξενείται στις 11 και 12 Απριλίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Ο Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε κατά την ομιλία του: «Αν κοιτάξουμε τον χάρτη, είμαστε σε ιδανική θέση για να γίνουμε κόμβος σε μεταφορές και ενέργεια. Προτεραιότητα πρέπει να δοθεί σε υποδομές κάθε μορφής, περιβαλλοντικές, ψηφιακές» είπε και τόνισε πως είναι αναγκαίο «... να εντάξουμε τον σχεδιασμό για τις υποδομές σε ευρύτερο σχεδιασμό ανάπτυξης».

Ο κ. Χατζηδάκης παρουσίασε τις θέσεις της ΝΔ για ενέργεια (ηλεκτρικά δίκτυα, ιδιωτικοποίηση κατά ποσοστό του ΑΔΜΗΕ, δίκτυα φυσικού αερίου), λιμάνια (επέκταση σε Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Βόλο, Ηγουμενίτσα, Ηράκλειο) σιδηρόδρομο (επέκταση δικτύου Θεσσαλονίκη Αλεξανδρούπολη και σύνδεση με βαλκανικές πόλεις), δρόμους, ψηφιακές υποδομές (έμφαση στις επικοινωνίες 5ης γενιάς). Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Ελλάδα χρειάζεται έργα υποδομής αξίας 10 δισ, ενώ θα λάβει από το ΕΣΠΑ μόνο 4 δισ. Συνεπώς χρειάζεται «... καινούριο, φρέσκο χρήμα στο δημόσιο. Πρέπει να δούμε καινούρια χρηματοδοτικά εργαλεία για να προχωρήσουμε τις υποδομές που απαιτούνται σε όλα τα επίπεδα».


 https://energypress.gr/news/hatzidakis-i-ellada-se-idaniki-thesi-gia-na-ginei-komvos-metaforon-kai-energeias

Αρχειοθήκη ιστολογίου