Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Ο δρόμος για ευνοϊκούς διακανονισμούς με τη ΔΕΗ άνοιξε για τα ξενοδοχεία με απόφαση δικαστηρίου

Γιάννα Παπαδημητρίου
Κερδισμένη από την δικαστική της διαμάχη με την ΔΕΗ βγήκε γνωστή ξενοδοχειακή μονάδα της Ρόδου. Το αντικείμενο της διαμάχης αφορούσε στο αίτημα του ξενοδοχείου, το οποίο έκανε και τη προσφυγή στην δικαιοσύνη για να ματαιωθεί η διακοπή ηλεκτροδότησης ξενοδοχειακής μονάδας.
Η ξενοδοχειακή εταιρεία υποστηρίζει ότι η ΔΕΗ έχει εκδώσει δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρεται με ποιον τρόπο μπορούν να διακανονίσουν τις οφειλές τους οι επιχειρήσεις, χωρίς εκεί να γίνεται αναφορά ότι ισχύει κάτι διαφορετικό στην περίπτωση των εποχικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

Παρότι η ξενοδοχειακή μονάδα προσπάθησε να κάνει διακανονισμό σύμφωνα με όσα αναγράφονταν στο προαναφερθέν δελτίο προκειμένου να ρυθμιστούν οι οφειλές, το υποκατάστημα Ρόδου, όπως αναφέρουν ρεπορτάζ του τοπικού τύπου, απάντησε ότι δεν εντάσσει τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε ρύθμιση, ζητώντας την καταβολή υπέρογκων ποσών, συγκεκριμένα την καταβολή του 50% της συνολικής οφειλής.
Η ξενοδοχειακή εταιρεία προσέφυγε στη δικαιοσύνη, η οποία τελικά αποφάνθηκε ότι η αίτηση της ξενοδοχειακής μονάδας θα έπρεπε να γίνει δεκτή. Έτσι, με απόφαση δικαστηρίου χορηγήθηκε προσωρινή διαταγή με την οποία γίνεται διακανονισμός της οφειλής με προκαταβολή ,σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το δελτίο τύπου της ΔΕΗ.


Αρχειοθήκη ιστολογίου