Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Διαμαρτυρήθηκαν στη ΔΕΗ για διακοπές ρεύματος σε νοικοκυριά υποψήφιοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Θεσσαλίας

Μείωση της τιμής των οικιακών τιμολογίων ρεύματος της ΔΕΗ κατά 30% και αλλαγή της πολιτικής της ΔΕΗ, στη διακοπή ηλεκτροδότησης νοικοκυριών που αδυνατούν να πληρώσουν λόγω ανεργίας, ασθένειας κ.α. ζήτησαν χθες τα μέλη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θεσσαλίας, σε παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στον διευθυντή του εμπορικού τμήματος (συνδέσεων και διακοπών ρεύματος) της ΔΕΗ στη Λάρισα.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, μέσω του Τ. Τσιαπλέ, κατήγγειλε τη ΔΕΗ Α.Ε., ότι «τρομοκρατεί εργατικές και λαϊκές οικογένειες που χρωστούν και δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, λόγω της ανεργίας και της δραστικής μείωσης του εισοδήματός τους.

Στέλνει σε εργατικές- λαϊκές οικογένειες, τρομοκρατικά ειδοποιητήρια ότι αν δεν πληρώσουν το 30% της οφειλής άμεσα και δεν μπούν σε ρύθμιση, που συνήθως δεν μπορεί να πληρωθεί λόγω της υψηλής δόσης, θα τους κάνει διακοπή ηλεκτροδότησης και θα προσφύγει και σε ένδικα μέσα.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, αξιώνει από τη ΔΕΗ Α.Ε. και την κυβέρνηση, να σταματήσουν αυτή την ανηλεή επίθεση στους άνεργους, ασθενείς, άπορους, απλήρωτους, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς αγρότες και να μην γίνεται καμία διακοπή ρεύματος στις περιπτώσεις που δεν μπορούν να πληρώσουν. Να γίνει διαγραφή των συσσωρευμένων χρεών των νοικοκυριών ανέργων, απόρων, χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων και να υπάρχουν ευνοικές ρυθμίσεις, χωρίς να απαιτείται καμία προκαταβολή».
(Ελευθερία)

Αρχειοθήκη ιστολογίου