Τρίτη 9 Απριλίου 2019

ΚΚΕ: Ο ενεργειακός σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι εις γνώση της πλειοψηφίας της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ που τον στηρίζει


"Η ομιλία του πρόεδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, στην συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ για την «προοδευτική συμμαχία»  δεν μπορεί να κρύψει την σύμπλευση τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ίδιου με τις κατευθύνσεις της ΕΕ για την προώθηση της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, την πώληση μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ Α.Ε που ως στόχο έχουν  να μοιράσουν την πίτα για  να επανακάμψουν και να επεκταθούν  τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων".
Τα παραπάνω υποστηρίζει το ΚΚΕ σε σχετική του ανακοίνωση και συνεχίζει ως εξής:
"Τα λόγια του κ. Αδαμίδη «..για την ΕΕ που θα έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και το νέο, που θα δώσει δουλειά με ικανοποιητικούς μισθούς και όχι μισές δουλειές..» προκαλούν όταν στην πραγματικότητα στην ΕΕ 16,6 εκατομμύρια είναι άνεργοι, 21% εργάζονται με μερική απασχόληση και 113 εκατομμύρια άνθρωποι στην ΕΕ ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
Ο ενεργειακός σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι εις γνώση της πλειοψηφίας της
ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, που άλλωστε τον στηρίζει. Είναι υποκριτικό σήμερα η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ να δηλώνει αιφνιδιασμένη από την επιλογή της ΔΕΗ Α.Ε να αποσύρει τις μονάδες ΑΗΣ Αμυνταίου Ι και ΙΙ . Ο ενεργειακός σχεδιασμός της ίδιας της ΕΕ επιτάσσει τον περιορισμό της χρήσης λιγνίτη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, με σκοπό να εισχωρήσουν και να βγάλουν κέρδη και άλλοι μονοπωλιακοί όμιλοι στο κλάδο της ενέργειας.
Οι κατευθύνσεις τις ΕΕ που υπερασπίζετε και προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αυτήν την πολιτική που στηρίζει και  ο κ. Αδαμιδης είναι που έχει οδηγήσει στο να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας και στην ΔΕΗ Α.Ε, οδήγησαν στην επέκταση και αύξηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας με το δουλεμπόριο των εργολαβιών, επεκτάθηκε η εντατικοποίηση της εργασίας με 12ωρα, μειώθηκαν δραματικά οι μισθοί των εργαζομένων. Τα αποτελέσματα της ανταγωνιστικότητας στον κλάδο της ενέργειας  τα βιώνουν συνολικά οι εργαζόμενοι τόσο με την υπερεκμετάλλευση του περιβάλλοντος αλλά και την δραματική αύξηση της τιμής του ρεύματος.
Οι εργαζόμενοι αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας έχουν συγκεντρώσει πολύτιμη πείρα  από  τις συνέπειες της απελευθέρωσης/ιδιωτικοποίησης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.  Στις εκλογές του επόμενο διαστήματος μπορούν και πρέπει να στείλουν μήνυμα απέναντι σε αυτήν την πολιτική που πιστά υπηρέτησαν όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, στηρίζοντας σε όλες τις κάλπες το ΚΚΕ".

Αρχειοθήκη ιστολογίου