Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

ΔΕΗ: Γιατί θα αντλήσει πάνω από 1 δισ. και όχι 750 εκατ. ευρώ

 

Ισχυρή δυναμική επέδειξε η μετοχή της ΔΕΗ κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, με τους αγοραστές να σκουπίζουν την προσφορά που βγήκε από το χαμηλό των 8,65 ευρώ. Αυτό και μόνο, δείχνει το δρόμο, σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, ότι η αύξηση κεφαλαίου δεν θα πραγματοποιηθεί απλά πάνω από τα 8 ευρώ, αλλά αισθητά πάνω από το προαναφερόμενο ποσό. Πληροφορίες που έρχονται από ξένους οίκους στο Λονδίνο, αναφέρουν ότι οι επενδυτές φέρονται διατεθειμένοι να εγγραφούν για αρκετά δισ. ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση, η διοίκηση της ΔΕΗ υπό τον Γιώργο Στάσση, δεν θα αρκεστεί στο προς άντληση ποσό των 750 εκατ. ευρώ, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι αυτό θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ.

Οι εκτιμήσεις για την ΑΜΚ της ΔΕΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες, Έλληνες θεσμικοί που κάνουν τους δικούς τους υπολογισμούς η αύξηση κεφαλαίου θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μεταξύ 8,3 – 8,6 ευρώ. Στην περίπτωση που εκδοθούν 118 εκατ. τεμάχια η αύξηση κεφαλαίου θα μπορούσε να γίνει μεταξύ 980 – 1,014 δισ. ευρώ. Στο ενδεχόμενο που εκδοθούν λιγότερες οριακά μετοχές, δηλαδή 116 εκατ. τεμάχια και η αύξηση γίνει μεταξύ 8,3 – 8,6 ευρώ τότε τα κεφάλαια που θα μπορούσε να αντλήσει η Επιχείρηση θα ανέρχονταν μεταξύ 963 – 997 εκατ. ευρώ. Τα μοντέλα που επεξεργάζονται οι Έλληνες θεσμικοί στο  asset management είναι ότι η επιχείρηση θα αντλήσει περισσότερα κεφάλαια από τα 750 εκατ. ευρώ. Κάποιες πληροφορίες από οίκους με έδρα στο Λονδίνο αναφέρουν ότι έχουν δεσμευτεί μεγάλα ποσά  για να εγγραφούν ξένοι θεσμικοί, της τάξης των αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Διαρκείς επαφές

Η διοίκηση του Γιώργου Στάσση συνεχίζει εντατικά τις επαφές με τους ξένους, αφού καθημερινά πραγματοποιούνται conference calls με εκπροσώπους τουλάχιστον 5 – 6 ξένων οίκων από Ηνωμένο Βασίλειο, Κεντρική Ευρώπη, Εμιράτα και Νέα Υόρκη.

Tο Helikon από 5,01% που ήταν η αρχική του θέση εδώ κι ένα χρόνο ανέβηκε στο 6,48%. Που σημαίνει ότι το Ιρλανδοιταλικό fund αγόρασε την πρώτη εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της ΑΜΚ  άλλα 3,4 εκατ. μετοχές της ΔΕΗ. Blackrock, JP Morgan και KKR είναι από τα fund που έχουν ταχθεί από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της διοίκησης και έχουν δώσει το πράσινο φως για να αγοράσουν μετοχές μέσω της αύξησης. Μετά τη γενική συνέλευση, η διοίκηση της ΔΕΗ έχει προγραμματίσει roadshows μέσω τηλεδιασκέψεων με επενδυτές από Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Φρανκφούρτη και Παρίσι.

www.powergame.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου