Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Η απεργία στις 19 Οκτώβρη να βρει όλους τους εργαζόμενους στο δρόμο!


Συναδέλφισσες-φοι 

Με αφορμή την κακοκαιρία που βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες 14/10/21, ανακύπτει εκ νέου το ζήτημα υποδομών σχετικά με το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Κάθε φορά που βρέχει ή χιονίζει ή έχει καύσωνα οι διακοπές ρεύματος οξύνουν ακόμα περισσότερη την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι λαϊκές οικογένειες. Προφανώς βλάβες πάντα γίνονταν και θα γίνονται όμως η τραγική κατάσταση που βρίσκεται το δίκτυο σήμερα, οφείλεται

στην εγκατάλειψη τόσο από πλευράς υλικοτεχνικής αλλά και από ελλιπή εργασίες συντήρησης. Τα παραπάνω είναι συνέπεια της λειτουργίας του ΔΕΔΔΗΕ (συνολικά του ομίλου ΔΕΗ) με κριτήρια ιδιωτικοοικονομικά δηλ. εκμετάλλευσης με στόχο το κέρδος. 

Η πώληση του ΔΕΔΔΗΕ σήμερα, του ΑΔΜΗΕ τα προηγούμενα χρόνια, η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα φορτώσουν με αυξήσεις ακόμα περισσότερο τους λογαριασμούς, η ποιότητα των υπηρεσιών θα υποβαθμίζεται ακόμα περισσότερο και το σημαντικότερο οι διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος θα γίνουν ρουτίνα σε καταστάσεις έκτακτες και επικίνδυνες, όπως αυτές που ζούμε. Αυτό είναι το αποτέλεσμα από την πολιτική της απελευθέρωσης της ενέργειας, αυτό είναι το αποτέλεσμα όταν η ηλεκτρική ενέργεια αντιμετωπίζεται σαν εμπόρευμά και όχι σαν κοινωνικό αγαθό. Διεκδικούμε:

 • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο της ΔΕΗ

 • Ένταξη όλων των εργαζομένων σε ΣΣΕ αορίστου χρόνου με αμοιβές, δικαιώματα και παροχές σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας. 

• Κατάργηση της εργολαβοποίησης.

 • Ρεύμα φθηνό για όλο το λαό. • Να ακυρωθούν τώρα όλες οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα 

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός για παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ μπορεί να απαντηθεί στην πράξη από τον οργανωμένο μαζικό αγώνα μας. Δίνουμε την μάχη για την επιτυχία της απεργίας. Καλούμε τους συναδέλφους μας στον όμιλο ΔΕΗ να μπουν μαχητικά στον αγώνα! Να βάλουμε φρένο σε αυτήν την εξέλιξη! 

Η απεργία στις 19 Οκτώβρη να βρει όλους τους εργαζόμενους στο δρόμο! Συμμετέχουμε δυναμικά, στις κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα. 

Η Αγωνιστική Συνεργασία με όσες δυνάμεις διαθέτει θα μπει στην μάχη της ενημέρωσης των εργαζόμενων και στην οργάνωση του αγώνα. 

ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ

Αρχειοθήκη ιστολογίου