Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Αλ. Πατέλης: «Τόσα χρόνια η ΔΕΗ είχε χρησιμοποιηθεί για πελατειακές κι άλλες δραστηριότητες»


energymag.gr
«Να θυμηθούμε ότι η ΔΕΗ, όταν ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση, ήταν κυριολεκτικά στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Σήμερα η ΔΕΗ είναι στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσει ένα πολύ επιθετικό πρόγραμμα επενδύσεων» δήλωσε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, μιλώντας στον Alpha 98,9. Υπογράμμισε ότι «η ΔΕΗ δεν έκανε επενδύσεις τόσα χρόνια και γι’ αυτό είμαστε στο σημείο που είμαστε. Τώρα, με την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, επιτέλους θα γίνουν επενδύσεις στο δίκτυο. Τόσα χρόνια η ΔΕΗ είχε χρησιμοποιηθεί για πελατειακές κι άλλες δραστηριότητες». Μόνο με μια υγιή ΔΕΗ θα μπορεί να υπάρξει κοινωνική πολιτική, πρόσθεσε.
 Είμαστε από τις λίγες χώρες στην Ευρώπη που έχει υιοθετήσει τέτοια επιθετικά μέτρα στήριξης των νοικοκυριών, στην ενεργειακή κρίση σχολίασε. «Βραχυπρόθεσμα, προφανώς η δουλειά μας είναι να προστατεύσουμε τους ευάλωτους και η κυβέρνηση έχει λάβει ένα πακέτο μέτρων μισό δισ. ευρώ, για τη στήριξη των νοικοκυριών. Το 80% των νοικοκυριών θα είναι επιλέξιμα για το επίδομα θέρμανσης. 
Είναι σημαντικό να κάνουν αίτηση όταν ανοίξει η πλατφόρμα, στα μέσα Νοεμβρίου. Είμαστε από τις λίγες χώρες στην Ευρώπη που έχει υιοθετήσει τέτοια επιθετικά μέτρα στήριξης των νοικοκυριών. Μεσοπρόθεσμα βέβαια, εδώ νομίζω ότι υπάρχει μία λανθασμένη εντύπωση. Η μετάβαση θα οδηγήσει σε χαμηλότερες τιμές ενέργειες. Όμως, για να γίνει αυτό, πρέπει να γίνουν επενδύσεις και για να γίνουν επενδύσεις, πρέπει να υπάρχουν χρήματα».

Ενημέρωση, Πολιτική, Εργασιακά, Εθνικά Θέματα, Ιστορία, Ορθοδοξία, Πολιτισμός (www.ideognomi.gr)

Ενημέρωση, Πολιτική, Εργασιακά, Εθνικά Θέματα, Ιστορία, Ορθοδοξία, Πολιτισμός (www.ideognomi.gr)
«Προτιμώ τον θάνατον παρά να απατήσω λαόν εμπιστεύσαντα την τύχη του εις την αφοσίωσίν μου». (Ιωάννης Καποδίστριας)

Αρχειοθήκη ιστολογίου