Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

1821: Ο ιερότερος και ενδοξότερος Αγώνας των Ελλήνων.

 

Γράφει ο Ελευθερίου Φλώριος   - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΔΕ ΔΕΕΔ/ΔΠΑ(ΕΛΑΪΔΑ)

Η 25η Μαρτίου πρέπει να είναι το καλύτερα διατηρημένο ψηφιδωτό στην εθνική συλλογική μνήμη. Ένα ψηφιδωτό, με τα χρώματα του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, τη δημιουργία της εθνικής εστίας ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους και την απελευθέρωση του υπόδουλου Γένους μας. Ένα ψηφιδωτό τέλος, δομημένο με τα προτάγματα του κοινωνικοαπελευθερωτικού αγώνα για τη διασφάλιση της Δικαιοσύνης, της Δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής.

Το διάδημα της ελληνικής ψυχής και της τόλμης. Η περιφρόνηση στον θάνατο έναντι αδιαπραγμάτευτου σκοπού. Ο απαράμιλλος ηρωισμός. Το αίμα των Ελλήνων που δεν αντέχει τη σκλαβιά και την υποδούλωση, πρόθυμο όμως να χυθεί για την Ελευθερία. Η επιθυμία για την Πατρίδα των προσδοκιών που γεννά ο Αγώνας, και των μελλοντικών γενεών που καλούνται να τις εκπληρώσουν.

Η στέρηση της δυνατότητας για ελεύθερη αναπνοή και ελεύθερη δράση, η προσβολή των ιερών και οσίων της Ορθοδοξίας με τη βεβήλωση της τιμής και των διαχρονικών αξιών του Ελληνισμού, η επιβολή του παιδομαζώματος, του κεφαλικού φόρου και οι συνεχείς ατιμώσεις λειτουργούσαν ως σπίθες για τη "μεγάλη φωτιά" που ξέσπασε εκείνη την ημέρα!!!

Οι σκλάβοι που έγιναν αρματωλοί. Οι αγωνιστές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έκαναν τον φόβο να μοιάζει μικρός και λίγος μπροστά στη θέληση για Ελευθερία. Οι ήρωες που δάμασαν τις θάλασσες και πάτησαν όλες τις βουνοκορφές, που δεν φοβήθηκαν μεγαλύτερους στρατούς, που στάθηκαν επάξια απέναντι σε ορατές και αόρατες απειλές.

Όσοι από εκείνους δεν επέζησαν, έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, για την επανάκτηση της γης των προγόνων, για το παμμέγιστο αγαθό των Ελλήνων, την Ελευθερία. Για να αποτρέψουν την καταστροφή του Ελληνικού Έθνους και να διατηρήσουν το Ομόεθνο, το Ομόγλωσσο, το Ομόθρησκο.

 Γι’ αυτό καταγράφεται ως ο ιερότερος και ενδοξότερος Αγώνας των Ελλήνων.

Υπόδειγμα τιμιότητας και πανθομολογούμενου ηρωισμού. Σύμβολο αρετής και αυταπάρνησης. Ανάδειξη της Ελληνικής Ψυχής στο κέντρο του παγκόσμιου θαυμασμού.

Το 1821 αποτελεί την πρώτη Εθνική Επανάσταση της εποχής και θέτει σε στέρεες βάσεις τον επαναπροσδιορισμό των κοινών σκοπών και του πόθου για Ελευθερία. Είναι το Έθνος που διατρανώνει πως δεν σκύβει ποτέ το κεφάλι στον όποιο επίβουλο κατακτητή, παρά μόνο για να φιλήσει τη γενέθλια γη τη δική του και των προγόνων του.

Η Ελληνική Επανάσταση αποτελεί διαγενεακή επιταγή, της οποίας το εθνικό και αξιακό περιεχόμενο καλούμαστε όλοι να διαφυλάξουμε ως αστείρευτη πηγή θάρρους σε κάθε περίπτωση διακύβευσης της εθνικής μας υπόστασης!!!!

Αρχειοθήκη ιστολογίου