Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Βράνης (ΔΕΔΔΗΕ): Βελτιώνεται ο ρόλος του Διαχειριστή στην αγορά προμήθειας ηλεκτρισμού - Παίρνουμε νέα μέτρα για ρευματοκλοπές

 

Μιχάλης Μαστοράκης

Σε μια σειρά πρωτοβουλίες για την βελτίωση της λειτουργίας του Διαχειριστή, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα θέματα που άπτονται της σχέσης Διαχειριστή με τους προμηθευτές, έχει προχωρήσει ο ΔΕΔΔΗΕ, όπως ανέφερε ο Διευθυντής Διεύθυνσης Χρηστών Δικτύου ΔΕΔΔΗΕ, Δημήτρης Βράνης, μιλώντας στο συνέδριο Power & Gas Forum.

Συγκεκριμένα, το υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΕΔΔΗΕ ανέφερε ο Διαχειριστής επιδιώκει να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στους προμηθευτές, διασφαλίζοντας μια βέλτιστη σχέση για την καλύτερη λειτουργία της αγοράς. Συγκεκριμένα, έχει προχωρήσει στην ψηφιοποίηση μιας σειράς υπηρεσιών, γεγονός που λύνει αμφότερα τα χέρια Διαχειριστή και προμηθευτών, εξασφαλίζοντας καλύτερα αποτελέσματα και εισάγοντας νέες λειτουργικότητες.

Συμπλήρωσε πως ο Διαχειριστής είναι πλέον σε θέση να υποδέχεται παράλληλα αιτήματα προμηθευτών για την ίδια παροχή. Επιπρόσθετα, βελτιώνονται οι δυνατότητες όπως αλλαγή ΑΦΜ και εξαγωγή λοιπών στοιχείων από τους προμηθευτές, ενώ σχεδιάζονται και άλλες, όπως για παράδειγμα, η δυνατότητα, οι προμηθευτές  να ανεβάζουν φωτογραφία από τον μετρητή επιταχύνοντας την διαδικασία του switching. Πρόσθεσε ακόμη πως ο μέσος χρόνος υλοποίησης αποκοπής φτάνει τις 7.5 μέρες σήμερα, ενώ για τις επανασυνδέσεις, ο μέσος χρόνος υπολογίζεται στην 1,5 μέρα. 

Ρευματοκλοπές

Τα προηγούμενα χρόνια έχει παρατηρηθεί έξαρση του φαινομένου. Πρόκειται για ένα αντικοινωνικό φαινόμενο, όπως υπογράμμισε, καθώς επιβαρύνει άλλους σε όφελος κάποιων. Ο ΔΕΔΔΗΕ προτίθεται να αυξήσει τους σχετικούς ελέγχους το επόμενο διάστημα. Η τελική λύση στο εν λόγω πρόβλημα είναι η τηλεμέτρηση, να βγει ισοζύγιο ενέργειας σε πραγματικό χρόνο ώστε να εντοπίζεται η διαρροή ενέργειας άμεσα, γρήγορα και πραγματικά.

 

 https://energypress.gr/news/vranis-deddie-veltionetai-o-rolos-toy-diaheiristi-stin-agora-promitheias-ilektrismoy-pairnoyme

Αρχειοθήκη ιστολογίου