Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

Σκρέκας: Βιώνουμε έκτακτες συνθήκες - Συνεχίζουμε τις επιδοτήσεις


Σκρέκας: Βιώνουμε έκτακτες συνθήκες - Συνεχίζουμε τις επιδοτήσεις
Τον μήνα Μάρτιο, οι εταιρείες τιμολογούν με τον μέσο όρο τιμής του προηγούμενου μήνα, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο υπουργός
Την θέση πως είναι εκτός ελέγχου οι αγορές ενέργειες και ότι βιώνουμε έκτακτες συνθήκες διατύπωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Σκρέκας, ο οποίος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει με επιδοτήσεις τους λογαριασμούς των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.
«Αυτή τη στιγμή βιώνουμε έκτακτες συνθήκες που έχουν φέρει εκτός ελέγχου τις αγορές ενέργειας, έχουμε ιστορικά υψηλά στις τιμές ενέργειας, φυσικού αερίου και πετρελαίου.
Από τον Σεπτέμβριο έχει συμβεί αυτό και ξεκίνησε ως συνέπεια της πανδημίας, και τώρα συνεχίζεται και ανατροφοδοτείται με τη διεξαγωγή του πολέμου.
 

Συνεχίζουμε τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς σε νοικοκυριά επιχειρήσεις και καταναλωτές.
Τον μήνα Μάρτιο, οι εταιρείες τιμολογούν με τον μέσο όρο τιμής του προηγούμενου μήνα.
Διευρύναμε ελαφρά το ποσό της ενέργειας που επιδοτείται.
Ωστόσο, μία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της την εκρηκτική αύξηση των τιμών ενέργειας» υποστήριξε μιλώντας στο Mega ο κ.Σκρέκας.

Δίνουμε 300 με 400 εκ. ευρώ το μήνα για επιδοτήσεις

«Ο πρωθυπουργός ανέδειξε στο συμβούλιο της Ευρώπης για τη δημιουργία ενός κεντρικός ευρωπαϊκός μηχανισμός που θα δίνει πρόσβαση στα μέλη της Ε.Ε σε χρηματοδοτικές πηγές για να στηρίξουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, και στο προηγούμενο συμβούλιο, η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα που κατέθεσε τεκμηριωμένη πρόταση για να στηρίξει τα νοικοκυριά.
Πρέπει να γίνει άμεσα αυτό.
Η Ελλάδα δίνει κάθε μήνα 300 -400 εκατομμύρια ευρώ σε επιδοτήσεις, αυτό εάν το ανάγετε σε επίπεδο έτους ξεπερνά τα 4 δις ευρώ, και ο κόσμος συνεχίζει να μη μπορεί να ανταπεξέλθει», δήλωσε ο κ. Σκρέκας αναφορικά με την ανάγκη στήριξης των νοικοκυριών.
«Επιδοτούμε στις πρώτες 300 κιλοβατώρες, αυτό αντιστοιχεί σε κατανάλωση που έχουν 7 στα 10 νοικοκυριά, άρα 7 στα 10 νοικοκυριά έχουν κατανάλωση μέχρι 1200 κιλοβατώρες το 4μηνο.
Μετά τις επιδοτήσεις, νοικοκυριά που πλήρωναν περί τα 650ευρώ, τώρα πληρώνουν 300-450 ευρώ.
Δεν μπορεί να είναι κανείς ικανοποιημένος, γιατί η αύξηση είναι περίπου στα 70 ευρώ το 4μηνο.
Τα νοικοκυριά που έχουν λίγα τετραγωνικά και χρησιμοποιούν το ρεύμα, εκεί έχουμε το κοινωνικό τιμολόγιο, αλλά και η Ευρώπη θα πρέπει να στηρίξει περαιτέρω» υποστήριξε ο κ.Σκρέκας

www.worldenergynews.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου