Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Μητσοτάκης: Τα κέρδη της ΔΕΗ χρησιμοποιήθηκαν για την ενίσχυση των καταναλωτών


Χαρακτήρισε «καραμέλα» ότι το κόστος της ενέργειας αυξήθηκε λόγω της βίαιης απολιγνιτοποίησης

 - Το ρεύμα θα ήταν πολύ ακριβότερο χωρίς τις ΑΠΕ, είπε ο πρωθυπουργός Στα θέματα της ενέργειας εστίασε στην τριτολογία του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Συγκεκριμένα, είπε τα εξής: «Συντηρεί ορισμένους μύθους η αξιωματική αντιπολίτευση γύρω από την ΔΕΗ την πορεία απολιγνιτοποίησης και την ενέργεια.

 Γνωρίζετε κ. Τσίπρα ότι εδώ και μια δεκαετία η χώρα μας περιορίζει την χρήση λιγνίτη. Εκλεισαν οι λιγνιτικές μονάδες γιατί έφτασαν στην λήξη ζωής τους. Αν νομίζατε ότι αυτές οι μονάδες θα μπροούσαν να συνεισφέρουν, γιατί δεν δρομολογήσατε την παράταση ζωής τους; Η απολιγνιτοποίηση δεν επιβάλλεται μόνο για περιβαλλοντικούς αλλά και για οικονομικούς λόγους, αν συνεκτιμήσει κανείς το κόστος χρήσης λιγνίτη και το κόστος ρύπων. 

Ο λιγνίτης σήμερα δεν είναι ανταγωνιστικό καύσιμο. Σταματήστε αυτή την καραμέλα ότι δήθεν το κόστος αυξήθηκε σήμερα λόγω της βίαιης απολιγνιτοποίησης Δείχνετε είτε άγνοια ή συνειδητή προσπάθεια παραπλάνησης. Άλλο η στρατηγική εφεδρεία και άλλο η σταθερή συνεισφορά του λιγνίτη στην παραγωγή της χώρας. Όταν το καλοκαίρι είχαμε τις καταστροφές και προσπαθήσαμε να κρατήσουμε την ηλεκτροδότηση στην Αθήνα αντιμετωπίσαμε πρόβλημα συνολικής απόδοσης του συστήματος. Στις ακραίες εκείνες συνθήκες που δεν μπορούσαν να αιολικά και ηλιακά συστήματα να ανταπεξέλθουν είχαμε τις εφεδρείες του λιγνίτη. Ας πούμε την αλήθεια. 

Οι ΑΠΕ είναι αυτές που θα μας βοηθήσουν να εξαρτηθούμε από τις παραδοσιακές μορφές και να μειώσουμε το κόστος. Πως εσείς μιλάτε για την ΔΕΗ κ. Τσίπρα; Την είχατε οδηγήσει στα όρια χρεοκοπίας. 

Δεν είχατε κάνει τίποτα για να την στηρίξετε. Εμείς στηρίξαμε την ΔΕΗ. Πωλήσαμε 17% κρατώντας τον έλεγχο. Αυτές οι κινήσεις επέτρεψαν στην ΔΕΗ να στηρίξει τους καταναλωτές προσφέροντας τις μεγαλύτερες εκπτώσεις. Φέτος η ΔΕΗ δεν θα έχει κέρδη ή οριακά γιατί όλη της η κερδοφορία αξιοποιήθηκε για να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Θα μπροούσε να γίνει αυτό επι δικών σας ημερών; Όχι. Ποιος θα στηρίξει το κόστος των δικών σας προτάσεων κ. Τσίπρα; Τα λεφτόδεντρα μαράθηκαν επι δικών σας ημερών Αν είναι τα πράγματα τόσο απλοϊκά όσο λέτε και υποστηρίζετε ότι εμείς αγοράζουμε ακριβότερα το φυσικό αέριο από την Βουλγαρία τότε γιατί η ΔΕΠΑ σήμερα πουλά φυσικό αέριο στην Βουλγαρία; 

 Είπατε κ. Τσίπρα ότι ανήκουμε και στην Δύση και στην Ανατολή στον Βορά και στο Νότιο. Είστε Τσίπρας 360 μοιρών Η χώρα έχει προσανατολισμούς αλλά όταν κάνατε αυτή τη φορά μου ήρθε στο μυαλό η εικόνα του δικού σας υπουργικού συμβουλίου. Πρωθυπουργός Τσίπρας, αμυνας Καμμένος, εξωτερικών Κοτζιάς και εξωτερικών Τέρενς Κουίκ. Ίσως αυτό εννοούσατε 

Ο κ. Καμμένος θα διαχειριζόταν σήμερα την κρίση που σήμερα κάνει λάικ στην ρώσικη πρεσβεία. Με αυτούς τους ανθρώπους στην κυβέρνησή σας θα διαχειριζόσασταν την κρίση Μερικές φορές το να ξέρεις που ανήκεις έχει σημασία στην πολιτική».

 www.protothema.gr - Χρήστος Μπόκας

 

Αρχειοθήκη ιστολογίου