Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Σπάρτακος: "Τίποτα πάνω από την ανθρώπινη υγεία και ζωή"

Σα να μην έφθαναν τα πλείστα δεινά που σφυροκοπούν τη Δυτική Μακεδονία, ένα ακόμα συμβάν, ένα τραγικό εργατικό ατύχημα ήρθε να προστεθεί στη λίστα με τους παράγοντες που «γονατίζουν» την Περιφέρειά μας., αναφέρει το σωματείο "Σπάρτακος" σε ανακοίνωσή του, για τον θάνατο των 3 εργατών σε εργοστάσιο εκρηκτικών στα Γρεβενά.

Θρήνος για τους 3 νεκρούς συναδέλφους στο εργοστάσιο των Γρεβενών, θλίψη για την καταστροφή και τη θέση στην οποία βρέθηκαν δεκάδες εργαζόμενοι.

Η αναγκαιότητα εκτεταμένων και τακτικών ελέγχων στα εργοτάξια και τους χώρους εργασίας, δεν μπορεί να αναδεικνύεται κάθε φορά μέσα από τραγικά περιστατικά. Θα πρέπει να είναι δεδομένη.

Οι συνθήκες εργασίας, η λήψη μέτρων ασφαλείας και η εφαρμογή τους θα πρέπει να αποτελούν πρώτη, αδιαπραγμάτευτη, προτεραιότητα.

Ο Σπάρτακος εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων συναδέλφων και αναμένει, μαζί με την υπόλοιπη κοινωνία, το πόρισμα τις έρευνας των αρχών και την απόδοση ευθυνών, γιατί ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ.

Αρχειοθήκη ιστολογίου