Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Παρέμβαση του ΠΑΜΕ στο ΥΠΕΝ: Πλαφόν στο ρεύμα και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα


Παρέμβαση στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επι της οδού Μεσογειων, πραγματοποίησαν πριν λίγη ώρα εργαζόμενοι από δεκάδες σωματεία του Ιδιωτικού και του Δημόσιου τομέα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, έχοντας αναρτήσει πανό στην είσοδο, διαμαρτυρόμενοι για την ακρίβεια και τις εκρηκτικές ανατιμήσεις που καταγράφονται στην ενέργεια από το περασμένο καλοκαίρι.

"Διαμαρτυρόμαστε για το τεράστιο κύμα ακρίβειας και τις απανωτές αυξήσεις στο ρεύμα και συνολικά στην Ενέργεια. Οι αυξήσεις αυτές προϋπήρχαν, εξαιτίας της απελευθέρωσης της αγοράς Ενέργειας, της μετατροπής της Ενέργειας σε εμπόρευμα, ενώ έγιναν μεγαλύτερες εξαιτίας και του πολέμου. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά νοικοκυριά δεν ανέχονται να ζουν στα σκοτάδια και το κρύο για να κερδίζουν αμύθητα πλούτη επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ενέργεια", αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

"Με τον κατώτερο μεικτό μισθό στα 663 ευρώ και τον έναν στους τρεις εργαζόμενους με μισθό κάτω από τα 500 ευρώ οι αυξήσεις που τάζει η κυβέρνηση της ΝΔ αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό τη στιγμή που κυριαρχούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης και η υποαπασχόληση. Την ίδια στιγμή το ήδη μικρό εισόδημα εξαφανίζεται από τους υπέρογκους φόρους και τις μεγάλες χρεώσεις στο ρεύμα, στο φυσικό αέριο, στη βενζίνη, στο πετρέλαιο, στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης.

Δε δεχόμαστε να παθαίνουμε ηλεκτροσόκ όταν μας φτάνουν οι λογαριασμοί του ρεύματος και του φυσικού αερίου. Να πηγαίνουμε στο super market και να υπολογίζουμε τι δεν θα πάρουμε… Ένα στα πέντε νοικοκυριά να ξεπαγιάζει, να μην μπορούμε να βάλουμε στο σπίτι μας πετρέλαιο", τονίζουν.

"Διεκδικούμε:

-Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και του ηλεκτρικού ρεύματος.

-Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

-Κατάργηση όλων των συμβάσεων που καθορίζουν τις Ρήτρες Αναπροσαρμογής.

-Κατάργηση του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ).

-Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.

Η επιτυχία της απεργίας είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων. Μπορεί να στριμώξει και να στείλει μήνυμα στην κυβέρνηση και την εργοδοσία που με το καρότο των παροχών-ψίχουλα επιδιώκουν να καλλιεργησουν στάση αναμονής και να μας ξεγελάσουν.

Όλες και όλοι στην απεργία των συνδικάτων και των φορέων, στις 6 Απρίλη, 11πμ στο Σύνταγμα", καταλήγουν οι εκπρόσωποι των σωματείων.

 

 https://energypress.gr/news/paremvasi-toy-pame-sto-ypen-plafon-sto-reyma-kai-katargisi-ton-foron-sta-kaysima

Αρχειοθήκη ιστολογίου