Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

ΑΔΜΗΕ: Βουτιά της κατανάλωσης ρεύματος πάνω από 13% τον Αύγουστο – Για τρίτο συνεχόμενο μήνα πτώση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας

energypress.gr

Κωνσταντίνος Φιλίππου

Σε τροχιά εξοικονόμησης ενέργειας έχουν μπει για τα καλά οι οικιακοί καταναλωτές, επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Αυτό φανερώνουν τα στοιχεία του μηνιαίου δελτίου ενέργειας του ΑΔΜΗΕ για τον Αύγουστο. Σύμφωνα με αυτά η συνολική ζήτηση ρεύματος τον περασμένο μήνα υποχώρησε κατά -13,10% έναντι του Αυγούστου του 2021. Το μεγαλύτερο ψαλίδι… έβαλαν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις με μείωση που αγγίζει το -14% (-13,94%). Η συγκεκριμένη μεταβολή καταγράφηκε στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, δηλαδή στη χαμηλή και μέση τάση.

Σύμφωνα πάντα με το μηνιαίο δελτίο ενέργειας του ΑΔΜΗΕ, οι πελάτες της υψηλής τάσης έριξαν την κατανάλωση κατά -3,24% τον Αύγουστο έναντι του ίδιου περσινού μήνα.

Ο Αύγουστος ήταν ο τρίτος συνεχόμενος μήνας κατά τον οποίο αποτυπώνεται η αλλαγή της καταναλωτικής συμπεριφοράς.

Τον Ιούλιο και πάλι η ζήτηση της ηλεκτρικής ενέργειας έπεσε κατά -11,24% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Στο δίκτυο διανομής η πτώση πλησίασε το -12% (-11,78%), ενώ στην υψηλή τάση η μείωση ήταν 5,44%.

Ο περιορισμός της κατανάλωσης ρεύματος ξεκίνησε από τον  Ιούνιο. Ήταν ο πρώτος μήνας κατά τον οποίο φρέναρε ο ρυθμός αύξησης. Πιο συγκεκριμένα τον φετινό πρώτο μήνα του καλοκαιριού η συνολική ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας έκλεισε με μικρή αύξηση 1,28%, όταν τον Μάιο ήταν στο 3,37%.

Αρχειοθήκη ιστολογίου